Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Ha elfogadod a döntetlent, nyerhetsz

2014. október 11., szombat 20:34

„Mindenki boldog” – kezdte az 1-1-es döntetlennel véget érő mérkőzés után rövid értékelést Dárdai Pál, a válogatott szövetségi kapitány az MTVA kamerái előtt. A csapat élén a románok ellen debütáló edző hangsúlyozta, nagyon fontos volt, hogy megnyugodjanak a játékosok, de ez csak azután történt meg, hogy az első félidő végén gólt kaptak.

A mérkőzés eleje nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, hiába tudták, mire számíthatnak, a mélységi passzokat mégsem sikerült úgy megszerezniük, ahogy szerették volna. A második félidőben viszont sokat számított, hogy Dzsudzsák hol a jobb, hol a bal szélen tűnt fel, a nyugodtság is meglátszott a csapaton, az egyenlítő gól után pedig átvettük az irányítást.

„Ha elfogadod a meccs végén a döntetlent, nyerni tudsz” – utalt arra Dárdai, hogy a románoknak fontosabb volt a győzelem, ezért türelmetlenebbül mentek előre a végén, míg mi nyugodtabban támadtunk, sőt, még az esély is megvolt a győzelemre így. A két következő mérkőzés viszont nehezebb lesz, hiszen a háromból 5-7 pontot vár, vagyis most már csak a győzelem elfogadható.

A csapatból Gera Zoltán és Szalai Ádám játékát emelte ki, aki kapcsán nem biztos abban, hogy valóban lesből szerzett gól az első félidő hajrájában. A játékosokból nagyon sokat kivett a 90 perc, ám az ő fejébe már kezd összeállni a keddi, feröeri meccs terve, mondta az MTI-nek.

„Ez az egy pont egész Magyarországnak nagyon fontos” – zárta.

Az egyenlítő gólt szerző Dzsudzsák Balázs is a meccs végi lehetőségeket emelte ki, hiszen Nikolics Nemanja helyzeténél centikre voltunk a vezetéstől, meglehetett volna a bravúr. A csapatkapitány szerint az elmúlt öt napban remek munkát végeztek annak ellenére, hogy új stábbal, új közegben, új felfogással dolgoztak.

Rovatok