Index Vakbarát Hírportál

Egymást verték a román szurkolók, 30-at őrizetbe vettek

2014. október 12., vasárnap 11:39

Már a szombat esti román-magyar Eb-selejtező előtt elindult a balhé a stadionban a román szurkolók között, hiába választották szét többek között a rivális Rapid és Steaua ultráit. A szurkolók egymással és rohamrendőrökkel is összecsaptak, petárdákkal és füstbombákkal is dobálták egymást.

Válaszul a román rendőrök könnygázt vetettek be, és már a kezdősípszó előtt kivezettek több szurkolót a stadionból.A mérkőzés után fokozott rendőri védőkísérettel vezették ki a magyar szurkolókat a buszokhoz és vonatokhoz, pont úgy, ahogy érkeztek.

Irina Dragan rendőrségi szóvivő elmondása szerint harminc román drukkert vittek be a rendőrőrsre, és ötöt egy évre kitiltottak a futballstadionokból. Az egészségügyi hatóságok azt közölték, hogy néhány ember töréseket, illetve kisebb fejsérüléseket szenvedett.

Gabriel Oprea belügyminiszter tájékoztatása szerint 12 ezer rendőrt és rohamrendőrt vezényeltek ki az Eb-selejtező alkalmából, és a helyi becslések szerint mintegy 800-an utaztak Magyarországról a bukaresti mérkőzésre, írja az MTI.

Az Adevarul.ro cikkében több videó is látható a szurkolói rendbontásról, de a helyszínen a szurkolók is készítetek videót a lelátókon történtekről.

Román-magyar rendbontás

Rovatok