Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mint beszélt Dzsudzsák és Tőzsér a gól előtt

2014. október 13., hétfő 09:30 | aznap frissítve

A magyar futballválogatott 1-1-re végzett szombaton Románia ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A román csapat gólja után Dzsudzsák Balázs a 83. percben egyenlített szabadrúgásból. Hogy mennyire készültek a szabadrúgásra, arra Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak azt mondta, tudták, hogy a skót játékvezető a levegőben történt lökéseket továbbengedi, de arra fújt, „ha valaki a földön elvitte a labdát a másik mellett, és akkor akadályozták". Dzsudzsák 26 méterre a kaputól a labdával ügyeskedett, a román védő belerúgott a lábába, ezért a játékvezető megítélte a szabadrúgást.

Dzsudzsák szerint nem volt jogtalan a szabadrúgás, mint ahogy Piturca román kapitány utalt rá, a védő ugyanis hozzáért „valamennyire igen, a lábamhoz, de maradjunk annyiban, elestem, és a bíró fújt".

Tőzsérrel álltak a labda mögé. Tőzsér odament hozzá és megkérdezte, vállalja-e a rúgást, mert ő szívesen elvállalja. „Mondtam, igen, ezt most ellövöm.” Dzsudzsák szerint az edzéseken a csavarás nem ment, viszont a hosszúba erőből lőtt rúgásai mind bementek Megyeri Balázsnak, és most is inkább a hosszút választotta volna, de Tőzsér felhívta arra a figyelmét, hogy a román kapus is erre számít: „várj, inkább lődd a jobb kezéhez”, a kapus ugyanis nem középre állt, hanem a másik kapufához közelebb, a rövid oldalt a sorfalra bízva. „Ha elmegy mellette, onnan nem ér át oda. Ok, mondtam, ha te így látod.” 

Szerencsére a kapus csak egy pluszembert küldött a sorfalba, de Tőzsér szólt Szalainak, hogy álljon mellé, és vigye el onnan. Így is lett, hely is lett. Dzsudzsák nem kettőt, hanem Nyilasi Tibor tanácsára még kettőt lépett hátra. Az eredmény ismert.

Dzsudzsak, Romania vs Ungaria 1-1

Rovatok