Index Vakbarát Hírportál

Ferguson: Ha megragadsz, jön a varázslat

2014. október 14., kedd 18:57

Alex Ferguson, a Manchester United korábbi edzője szerint Louis van Gaallal türelmes lesz a klubvezetés, és ez majd kifizetődik. Ferguson is kudarcos éveket élt át, mikor a klubhoz került.

Ferguson már a múlt héten a védelmébe vette a MU-nál elég gyengén kezdő holland edzőt, szerinte helyes döntés volt teljesen felforgatni a klub életét, és mindent a saját képére formálni.

A tavalyi szezonban David Moyesszal mélypontra került a United, Van Gaalnak innen kellett visszahoznia a csapatot. A holland ezt több mint 150 millió font elköltésével, új játékosok leigazolásával kezdte. Aminek kezdetben nem sok látszatja volt, a MU képtelen volt nyerni első három tétmeccsén. Mostanra azonban már a Premier League legjobb négy csapata között van a klub.

Az MUTV-nek adott interjújában Ferguson felidézte, hogy miután a klubhoz került, neki is három és fél évbe telt, mire megnyerte az első trófeáját. Ezt annak köszönhette, hogy a menedzsment megvédte, hiába próbálták meg kikezdeni a sikertelenség miatt.

„Van Gaal még nem hozta az elvárt eredményeket, de mikor én idekerültem, én sem azokat hoztam kezdetben, mint amiket elvártam magamtól. Amire szükségünk volt, az az volt, hogy Sir Bobby Charlton, Martin Edwards és a vezetőség mellém állt, és aztán jött a nagy varázslat. Miután megragadtam a klubnál, minden jó lett. Louis is ugyanezen a folyamaton megy most keresztül, és nincs kétségem affelől, hogy jól kezeli majd."

Ferguson Van Gaal igazolásait is helyesnek érzi, több játékost már ő is a csapatában tudott volna. „Herrera három éve játszott ellenünk a Bilbaóban, tehetséges fiatal, és már elég régóta figyeltük. Rojót a vb-n figyeltem, azt hiszem, elég jó, baloldali és középső védőt is tud játszani. Luke Shaw-t már akkor próbáltuk megszerezni, mikor 16 éves volt. A Southampton azonban nem akart megválni tőle, de azt mondták, mi leszünk az elsők, ha ebben változás lesz. Tehetséges fiú, jó futballista, és szeret előre játszani. Daley Blind a józan ész a pályán, a néhány évvel korábbi Darren Fletcher, Falcao pedig az, akire mindig is vártunk. Fantasztikus gólszerzési képessége van."

Ferguson egyetértett Van Gaal bevásárlásával, mert a MU nem engedheti meg magának, hogy ne minőségi futballistái legyenek, az exmenedzser ugyanakkor hálás azért, hogy a holland a klub akadémiájáról is kipróbált már hét játékost, ezzel folytatja a manchesteri hagyományokat.

Ferguson elárulta, hogy ugyan olykor beszélgetnek a meccsek után az irodájában, de Van Gaal sosem kérte még ki a tanácsát.

Rovatok