Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet

2014. október 15., szerda 00:00

Dárdai Pál szövetségi kapitányként első győzelmét szerezte meg kedd este, a Feröer ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen látottakkal viszont ő sem volt teljesen elégedett, neki is feltűnt, hogy Románia után ezúttal is gyengén kezdett a csapat. 

"Kiszenvedtük a három pontot  Nem kezdtünk jól, hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet, hogy túl sokat edzettek a fiúk a kezem alatt, de az is lehet, hogy túl sok volt az információ. Mind a két meccset rosszul kezdtük, talán a nyomás miatt. A fejekkel van egy kis gond, ennek ki kell majd deríteni az okát. Az ellenfél hozzá volt szokva a csúszós, műfüves pályához, nekünk sokszor elugrott a labda, ebből ők meg is tudtak indulni. A legfontosabb azonban, hogy három ponttal mehetünk haza. Ezt úgy szokták mondani, hogy "mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre" - idézi az mlsz.hu a szövetségi kapitányt.

Első két meccsén négy pontot szerzett a válogatott Dárdaival, ha a finnek ellen is nyernek novemberben itthon, akkor meglesz a hét pont, ami a célkitűzés volt. 

"A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell. A futballisták egy ilyen mérkőzés után talán nem örülnek felhőtlenül, én is tudom, hogy kiszenvedtük a győzelmet, de a lényeg, hogy hazavittük a három pontot" - mondta. 

Gera Zoltán a házigazda feröerieket is dicsérte. "Az ellenfél kifejezetten jól játszott, ívelésekre számítottunk tőlük, ehelyett rövidpasszos futballt játszottak, de szerencsére az első félidőben sikerült betalálnunk, és ebből a pontrúgásból végül meg is nyertük a mérkőzést" - nyilatkozta a futballista az MTI-nek. A Ferencváros támadója hozzátette, sajnos a második félidőben könnyedén elszórták a megszerzett labdákat, ráadásul elől Szalai Ádámra is többen figyeltek, ugyanakkor hátul magabiztosan őrizték előnyüket.

Rovatok