Index Vakbarát Hírportál

City–Tottenham: 2 kimaradt tizenegyes, 4 Agüero-gól

2014. október 18., szombat 15:44 | aznap frissítve

A Manchester City otthonában rendezett szombat délutáni angol rangadón egyből bekezdtek a csapatok, a vendég Tottenhamnél a dán Eriksennek volt gólszerzési lehetősége. A másik oldalon több helyzet is volt, majd a 13. percben Lampard passza után Agüero kilőtte a hosszút, és megszerezte a vezetést. A lövésnél ugyan Lampard útban volt a kapusnak, a gól így is érvényes volt.

Másfél perccel később már kihasználta lehetőségét Eriksen, egy labdaszerzés után Soldado tette le neki a labdát, tizenötről erősen lőtt, Hart csak beleérni tudott, egyenlített a vendégcsapat. 

Négy perc kellett az újabb gólhoz, Lamparddal ütközött Lamela saját tizenhatosán belül, a bíró engedékeny volt és büntetőt adott - Agüero ezt is berúgta, újra vezetett a Manchester City. Nem sokkal később meglehetett volna a mesterhármas az argentin válogatott játékosnak, közelről lőtte a labdát Lloris kapusba. 

Az első félidő közepén a hazai csapat elvesztette Lampardot, egy szerelés után combsérülést szenvedett, le kellett cserélni, Fernandinho állt a helyére.

A 31. percben a City megkapta a második tizenegyesét is Silva buktatása után. Megint Agüero állt a labda mögé, Lloris viszont most nem ment el egyik sarokra sem, lábbal ki is védte a büntetőt, a kipattanót a csatár fölé vágta. 

A második félidőben Agüero ugyanolyan aktív maradt, rögtön az ő erős lövését kellett hárítania Llorisnak, a folytatásban is szinte az összes City-támadásban benne volt. De ahelyett, hogy a hazaiak növelték volna az előnyüket, a Tottenham tizenegyest kapott a 61. percben. A játékvezető hibázott, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül volt. Az eredmény viszont nem változott, Soldado sarokra tartó lövését Hart kitolta, maradt a 2-1. 

A tizenegyes-őrületnek még mindig nem volt vége, a 66. percben az első Premier League-meccsét játszó Fazio visszarántotta a beadásra érkező Agüerót, pirosat kapott, a City pedig harmadik tizenegyesét. Az argentinnak most már meglett a mesterhármas, a kapus a másik irányba ment, a csatár három év után triplázott ismét a Premier League-ben. 

A zseniális Aügerót ezután sem lehetett megállítani, a 75. percben leshatáron kapta a labdát, a tizenhatoson belül lerázta védőjét, és tökéletesen tekert a hosszúba. 

Sergio Aguero ~ Man City vs Tottenham 4-1 Premier league

Ez volt a hazaiak negyedik gólja, mindet a csatár szerezte. Az eredmény ezután nem változott, a Manchester City 4-1-re nyert, Agüero pedig egyetlen meccs alatt feljött a góllövőlistát vezető chelsea-s Diego Costára, most már mindkét csatárnak kilenc gólja van. 

Arsenal-Hull City 2-2 (1-1)

Burnley-West Ham United 1-3 (0-0)

Crystal Palace-Chelsea 1-2 (0-1)

Everton-Aston Villa 3-0 (1-0)

Southampton-Sunderland 8-0 (3-0)

Manchester City-Tottenham Hotspur 4-1 (2-1)

Newcastle United-Leicester City 1-0 (0-0)

Rovatok