Index Vakbarát Hírportál

5-0, de mennyit lőtt C. Ronaldo?

2014. október 18., szombat 17:50

Az idei spanyol bajnokság tizennegyedik Cristiano Ronaldo gólja volt a szombat délutáni Levante–Real Madrid első érdemleges történése. A góllövőlistát vezető portugál tizenegyesből talált be, miután a Javier Hernandez elleni szabálytalanságért büntetőt kaptak.

A hazaiaknak egyetlen komoly lehetőségük volt az első félidőben, egy szöglet után Modricnak kellett kivágnia a labdát a gólvonal előtt. A szünet előtt még egy gólt szerzett a Real, James remekül tekerte a kapu elé a labdát, Hernandez pedig a Levante kapujába fejelt.  

A szünet után ment a szépítésért a Levante, de aztán tíz perc után elfogytak a rohamok, a 60. percben pedig jött a szokásos Cristiano Ronaldo gól. A tizenhatos sarkánál kezdett el befelé indulni, két védőn is átcselezte magát, aztán a rövidbe lőtt. 

Cristiano Ronaldo Goal ~ Levante vs Real Madrid 0:4

A negyediket már James lőtte. Kroos beemelte a labdát a tizenhatoshoz, a kolumbiai realos mellre vette, majd estében laposan a bevágta.

James Rodríguez Goal ~ Levante vs Real Madrid 0:4 La Liga

Négygólos előnynél már elszórakozott néhány helyzetet a vendégcsapat, a legnagyobbat Modric hagyta ki, tíz méterről a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót pedig a kapu mellé küldte. 

A 81.-ben Isco megszerezte azért az ötödiket. Egy gyors Real-támadás végén vezette a tizenhatosra a labdát, üresen volt Cristiano Ronaldo is, de Isco inkább tizenhatról szépen a kapuba helyezett. 

Isco Goal vs Levante ~ Levante vs Real Madrid 0-5 Gol

A Real 5-0-ra nyerte a mérkőzést, a bajnokságban nyolc forduló után már harminc rúgott gólnál tartanak. Kedden már valamivel nehezebb mérkőzés vár, a Liverpoollal játszanak a BL-ben.

Athletic Bilbao-Celta Vigo 1-1 (1-0)

Levante-Real Madrid 0-5 (0-2)

Rovatok