Index Vakbarát Hírportál

Nem fizetnek a világ legjobban fizetett edzőjének az oroszok

2014. október 18., szombat 10:26

Fabio Capello a világ egyik legjobban fizetett szövetségi kapitánya, papíron 11 millió dollárnak megfelelő összeget ad neki évente az orosz szövetség. A válogatottnak viszont nem igazán megy, legutóbb Moldovát nem tudták megverni hazai pályán, azelőtt a svédeknél ikszeltek.

Most kiderült, hogy Capello június óta nem kapott fizetést az oroszoktól, lassan fél évnyi bérrel lógnak neki, a pontos okokról pedig senki nem beszél. Az orosz szövetségnek eddig is voltak anyagi gondjai, nemrég hitelt vettek fel, hogy az olasz szakembert és stábját ki tudják fizetni. 

Több politikus is kritizálta már a 68 éves Capellót, miután a nyári világbajnokságon a csoportból sem jutottak tovább, olyan is volt már, hogy letolvajozták az olaszt. Most az orosz sportminiszter mondta azt, ha az edző nem kap fizetést, akkor az hatással lehet a csapat motivációjára is. 

Oroszország egy évvel ezelőtt nyert utoljára tétmeccsen, akkor Luxemburgot verték 4-0-ra. Ezután az azeriekkel ikszeltek, de a kijutás így is meglett, majd a vb-ről két döntetlennel és egy vereséggel jöttek haza. 

Rovatok