Index Vakbarát Hírportál

Ha ilyen lesz Van Gaal védelme, jól fogunk szórakozni

2014. október 21., kedd 10:24

A Manchester United újabb kínos eredménybe szaladt bele hétfő este, a kiesés ellen küzdő West Bromwich Albion otthonában játszottak 2-2-t.

A hazai WBA ráadásul még vezetett is, a 66. percben Saido Berahino kapott egy indítást, több méter előnye volt az elalvó United-védelemmel szemben, Rafael már látta, hogy nem fogja beérni, úgyhogy kispályás trükkel akarta megzavarni a lőni készülő csatárt, hátulról ráordított. 

A telt házas stadionban nyilván semmit nem ért az ordibálással, Berahino higgadtan eltette a labdát a hosszúba. A Manchester Unitedet Blind mentette meg a 87. percben szerzett egyenlítő góljával. 

Rafael attempting to make Berahino miss by screaming at him

Az iksz után Van Gaal azt mondta, egyéni hibákból odaadtak két gólt az ellenfélnek, mert a West Bromnak nem volt sok lehetősége (konkrétan két kaput eltaláló lövésből jött össze a két gól), úgyhogy emiatt csalódott, de talán még egyszer sem játszottak ilyen jól az idényben. Azt ígérte, a hétvégén a Chelsea ellen már támadóbbak lesznek. 

Az újabb égés után már a vezetőség is háborgott, a közvetítésben pont elkapták Ed Woodward vezérigazgatót a díszpáholyban, szájról olvasók szerint épp azt magyarázta, hogy "milyen kibaszott nagy pazarlás", valószínűleg az egyik nyári igazolásra gondolt. 

A döntetlennel megint nem sikerült felzárkóznia a Manchesternek a dobogós helyezettekhez, a nyolc meccs alatt tizenkét gólt kapó védelmet pedig nem először érte kritika a bajnokság során. Luke Shaw oldalán sokszor gond volt a hétfő esti meccsen, Angel Di María nem tudott annyit visszalépni, hogy segítse. 

A védelemnek pedig nem árt összeszednie magát, mert a listavezető Chelsea-hez nyáron érkezett Diego Costa nagy formában van, aztán pedig a második Manchester Cityhez mennek majd. A Cityben az argentin Sergio Agüero négy gólt vágott a hétvégén a Tottenhamnek, tarthatatlan volt, már ő is kilencgólos a Premier League-ben. 

Rovatok