Index Vakbarát Hírportál

Nem minden nap ég ekkorát a Roma

2014. október 22., szerda 10:30

Két dolgot fontos leszögezni az 1-7-es római Roma-Bayern München után. Egyrészt a németekről tudni lehetett, hogy nagyon jók, az előző két bajnokijukon 10-0-s gólarányuk volt, de Rómában nagyon kijött nekik a lépés, vagyis nem volt óriási meglepetés, hogy ennyire nyertek. Másrészt pedig az AS Roma sem ennyire gyenge, egyszerűen csak csődöt mondtak egy olyan meccsen, ahol már jó előre elhitték, hogy lehet esélyük egy meglepetésre, de végül nagy pofon lett belőle.

2007-ben, az egyenes kieséses szakaszban Manchesterben a United intézte el őket hasonló arányban. Az természetesen a BL-szezon végét jelentette számukra, hiába nyertek otthon 2-1-re az első mérkőzésen. Most ennyire nem vészes a helyzet, az első két meccsen, a CSZKA Moszkva és a Manchester City ellen jól játszottak, az eddigi négy pontjukkal még mindig továbbjutó helyen állnak.

Azon a manchesteri mérkőzésen a félidőben még csak 4-0 volt, most már ötöt kaptak, ráadásul telt ház, 70 ezer szurkoló előtt, pedig az Olimpicóban évek óta nem jött össze ennyi szurkoló. Ráadásul Francesco Totti és Daniele De Rossi mindkét meccsen játszott, nekik különösen fájó lehetett a hazai vereség.

ManU-Roma 7-1

Négy németnek, Manuel Neuernek, Philipp Lahmnak, Jerome Boatengnek és Thomas Müllernek viszont nem volt új a 7-1, hiszen ők játszottak a vb-n a brazilok elleni elődöntőn (Mario Götzét nem cserélte Joachim Löw azon a mérkőzésen).

Az olaszok szépítő gólját Gervinho szerezte, aki akár duplázhatott is volna (igaz, sokra azzal sem ment volna az elefántcsontparti), de Neuer olyan védést mutatott be, amit nem minden nap látni. 5-0-s állásnál, két méterről bombázhatott a csatár egy beadás után, a kapusnak viszont sikerült valahogy belekapnia, majd még a háta mögé guruló labdát is sikerült valahogy kifelé irányítania, azt is megúszta, hogy a túloldalon érkező Kosztasz Manolasz bevágja egészen közelről.

Neuer hatalmas védése

Rovatok