Index Vakbarát Hírportál

Suáreznek nem kell kihagynia az El Clásicót

2014. október 22., szerda 12:10

Szombaton jön a 2014-15-ös szezon első Real-Barca meccse, vagyis El Clásicója, valami szenzációt tehát már a hét közepén, még a BL alatt be kellett vetniük a spanyoloknak, nehogy lankadjon a figyelem a világ legnagyobb rangadója iránt.

A spanyol La Sexta tévécsatorna Jugones című műsorának twitterén bukkant fel ismét az az értesülés még kedden, miszerint Luis Suáreznek, a Barcelona uruguayi csatárának eltiltása csak szombaton este jár le, vagyis ki kell hagynia a Real Mardid elleni mérkőzést.

Mindezt a Deporte de Ley nevű weboldalra hivatkozva állították, melyet sportjogászok szerkesztenek, az ő olvasatukban pedig a 2014. június 25-én kezdődő, négyhónapos eltiltás, mellyel a FIFA sújtotta a csatárt, csak október 25-én jár le, mivel a hónapokban megadott időtartamot adott naptól adott napig kell számolni.

Hogy ne legyen félreértés, küldtünk gyorsan egy kérdést a FIFA-nak, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) augusztusi határozata után pontosan hogyan is fest Suárez eltiltása. A nemzetközi szövetség szűkszavú közleménye egyértelműen fogalmazott: a négyhónapos eltiltás október 24-én éjfélkor lejár, így a Barcelona október 25-i mérkőzésén már játékra jogosult lesz a támadó.

Az persze már más kérdés, hogy Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője mekkora szerepet szán az elmúlt négy hónapban csak pár barátságos meccsen játszó Suáreznek, akin pár hete még komoly súlyfelesleget lehetett felfedezni.

Rovatok