Index Vakbarát Hírportál

A Real-rohanásban elvesztek Messiék

2014. október 25., szombat 20:07

A 228. El Clasico a Barcelona gyors góljával kezdődött, de a második félidőre teljesen elfogyott a katalán csapat. A gyors kontrákra és letámadásra építő Real Madrid 3-1-re nyert, véget ért a Barca kapott gól nélküli nyolcmeccses sorozata. Luis Suárez eltiltása után első mérkőzését játszotta a Barcelonában.

A Barcelona átalakított csapattal és új edzővel ment neki az idei szezonnak, és eddig Luis Enriquével minden simán ment, veretlenül vezették a bajnokságot a Clasicóig, és nyolc megelőző bajnokijukon gólt sem kaptak. A Real Madrid nehezen indult be a szezonban, de mostanra formába jött, a hét közben a Liverpool sima, 3-0-s legyőzésével melegített Carlo Ancelotti csapata.

A Clasicókat mindig órási felhajtás előzi meg, de most a Messi vagy Ronaldo kérdés mellett sokkal nagyobb érdeklődést váltott ki, hogy vajon az ellenfele megharapásáért eltiltott Luis Suárez debütálhat-e éppen a Clasicón, a Barcában. Enrique lebegtette ezt egy darabig, de végül kezdőbe került az uruguayi csatár.

Suárez lendületesen és nagy akarattal kezdett, a második percben saját tizenhatosánál szerzett labdát, majd többször jól ívelt be jobbról. Az első gólnál azonban arról az oldalról Dani Alves volt pontos. Keresztlabdája után Neymar cselezte be magát középre, majd laposan kilőtte a bal alsó sarkot a negyedik percben.

A Real a gól után óriási iramot diktált, Messi sem tudta ezt igazán követni, második elkésett belépője után meg is kapta a sárga lapot. A Madrid sorra dolgozta ki a helyzeteit, James Rodriguez nagyon pörgött, szinte minden labdaérintéséből veszélyeztetett.

A kaput azonban nem sikerült eltalálnia a Madridnak, és húsz perc után megint a Barcelona volt fölényben, a jobb szélről, Suáreztől jöttek egymás után a pontos passzok, Messi első lövését Casillas fogta, a másodikra pedig már mozdulnia sem kellett, hiába tűnt ziccernek.

A Madrid ritkán került kapu elé, de a 34. percben Marcelo beadásából 11-es lett, mert a középen becsúszó Pirqué kézzel ért a labdához. A büntetőt Cristiano Ronaldo higgadtan a bal alsó sarokba gurította, ezzel véget ért a Barca góltalansága, 754 perc után kapott gólt a katalán klub a bajnokságban. A Madrid ezután megnyugodott, lelassította a játékot, de így is fölénybe került.

A második félidőben is Realnak sikerült jobban felpörögnie, az 50. percben az üresen hagyott Pepe fejelt kapuba egy szöglet után. A Barca ezután még néhány percig irányítani tudta a játékot, Suárez is helyzetbe került, de úgy tűnt, a meccs elején diktált nagy iramban elfogytak.

Real Madrid vs Barcelona 3-1 (228. Clasico)

A Madrid jól kontrázott, már a Barca térfelén letámadott. A harmadik gól előtt az oldalvonalnál Iniesta passzolt hátra határozatlanul, így Mascherano helyett Ronaldo vitte el a labdát, aki Isco elé tette, majd James után Benzema fejezte be az akciót kapufás góllal.

A Real ezután is nagy iramot diktált, számtalanszor futotta le az egész Barcát, hiába jött be szűrőnek Rakitic, nem sikerült sokat hozzátennie a játékhoz. A második félidőben a támadók is szinte észrevétlenek maradtak, Messihez alig jutott el labda, de Suárez és Neymar sem sokat villogott. Előbbit aztán le is cserélte Enrique.

A vereség ellenére még mindig a Barcelona vezeti a spanyol bajnokságot, de a Real már csak egy ponttal van mögötte.

Primera División, 9. forduló:

Real Madrid–Barcelona 3-1 (1-1)

Valencia-Elche 3-1 (2-0)

Real Madrid-FC Barcelona 3-1 (1-1)

Almería-Athletic Bilbao 0-1 (0-0)

Córdoba-Real Sociedad 1-1 (0-1)

Eibar-Granada 1-1 (1-1)

Rovatok