Index Vakbarát Hírportál

7 mp: középkezdés, félpályás ívelés, gól

2014. október 26., vasárnap 18:18

A Newcastle United 2-1-re győzte le a Tottenham Hotspurt, az egyenlítő gólt eszméletlenül gyorsan, a középkezdés után hét másodperccel hozták össze.

A Tottenham Adebayor góljával a 18. percben szerzett vezetést, és az 1-0-t meg is tartotta a félidő végéig. A Newcastle menedzsere, Alan Pardew a szünetben két helyen is változtatott csapatán, és mint kiderült, eredményes volt ez a húzás. Anita és Obertan helyére Remy Cabella és Sammy Ameobi állt be.

Ameobi hét másodperces gólja

A középkezdés után Colbackhez passzolták hátra a labdát, a középpályás egyből előrevágta, majd a bal szélen sprintelő Ameobi a 16-osnál egy mozdulattal levette, és egy igazítás után keresztbe lőtt a kapuba. A középkezdéstől hét másodperc telt el a gólig.

Ameobinak ez volt az első gólja a szezonban, sőt, amint azt a Squawka Football gyorsan ki is mutatta, az első kapuralövése is ez volt, így ebben a pillanatban százszázalékos volt a helyzetkihasználása.

A gólért a Tottenham-védőt, Eric Diert okolják, aki kicsit késve jött ki az öltözőből, és látszott rajta, hogy még nem hangolódott rá a játékra. A védőnek az idővel és az órákkal mindig is baja volt, pár nappal ezelőtt egy interjúban mondta el, nem is tudta, hogy Angliában a téli időszámítás miatt átállítják az órákat. Egyetlen mentsége, hogy nyolcéves korától  augusztusig Portugáliában élt.

A Newcastle második gólját Ayoze Pérez szerezte az 58. percben, az assziszt a másik cserétől, Cabellától érkezett.

Rovatok