Index Vakbarát Hírportál

Neuer: Kint csak negyedosztályban játszhatnék

2014. október 27., hétfő 15:37

A világbajnok német csapat vébételjesítményéről sokan azt emelték ki, amit a kapus Manuel Neuer művelt, nemcsak a kapuban, hanem a tizenhatoson kívül is, többször söprögetőként avatkozott játékba, és mentette meg csapatát. Volt, hogy az ellenfelet se kímélte.

Most egy FIFA-nak interjúban azt mondta, az edzéseken rendszeresen szokott a mezőnyben játszani, de ennek ellenére reálisan a német negyedosztályban férne el mezőnyjátékosként, magasabb szinten nem. 

„Sokat segít a mezőnyjáték, hogy fejlesszem a technikámat, passzolási képességeimet és a gyors labdakezelést. Régebben a játékosok alig passzoltak hátra a kapusnak, ma már teljesen megszokott, hogy a kapus is egy lehetőség" - mondta Neuer, aki a meccseken jóval többször ér a lábával a labdához, mint a kezével. 

A világbajnokságon az Algéria elleni nyolcaddöntőn volt igazán emlékezetes a védőmunkája, az egyik kifutásnál úgy csúszott be, mint egy igazi hátvéd.

Manuel Neuer Playing Right Back For Germany

Neuert később a vb-győztes csapat legjobbjának választották Németországban, nemcsak a kifutásai miatt, voltak bravúrjai is, amikor pedig hülyeséget csinált, azt is sikerült gyorsan kijavítania. 

Rovatok