Index Vakbarát Hírportál

Albánia visszalép, ha nem zárják ki a szerbeket

2014. október 28., kedd 09:27

Újrajátszást szeretnének a szerbek a drónbotrányról elhíresült Szerbia–Albánia Eb-selejtező kapcsán, derül ki az újvidéki Magyar Szó cikkéből, amely a Szerb Futballszövetség (FSS) alelnökét, Goran Milanovicsot idézi. Szerbia az UEFA-hoz beadott fellebbezésében újrajátszást kért, mert indoklásuk szerint az európai szövetség csak a következményekkel foglalkozott a büntetés kiszabásakor, az előzményekre viszont nem tértek ki.

Az UEFA mindkét válogatottat büntette az október 14-i Eb-selejtező után, amelyen előbb rendbontás tört ki, majd félbe is kellett szakítani egy, a pálya fölé albán zászlóval berepülő drón miatt. Ezt ráadásul az albán miniszterelnök testvére irányította. Első fokon az UEFA 3-0-val Szerbiának adta a mérkőzést, de egyből le is vont tőlük három pontot, továbbá két mérkőzést is zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, valamint 100 ezer eurós büntetést kaptak. Albánia csak hasonló mértékű pénzbüntetést kapott.

„Az albánokat azért büntették meg, mert nem akarták folytatni a meccset, minket pedig a rossz szervezés miatt, ugyanakkor az UEFA nem foglalkozott azzal, hogy miért került sor a mérkőzés megszakítására. Ha a futballban a legnagyobb bűn, ha a politika belekeveredik a sportba, akkor vélhetően mindenki számára egyértelmű, hogy az albánok mit csináltak, és hogy minden következmény kisebb hiba ennél a tettnél” – idézte a Magyar Szó Milanovicsot.

Eközben az albán szövetség azzal fenyegetőzik a lap szerint, hogy visszalépnek az Eb-selejtezőktől, ha Szerbiát nem zárják ki a sorozatból, és nem ők kapják meg a mérkőzést 3-0-s eredménnyel.

Rovatok