Index Vakbarát Hírportál

Hiba volt Messinek adni a vb-Aranylabdát!

2014. október 29., szerda 11:32

Úgy látszik, Sepp Blatternek időről időre be kell szólnia a futball legnagyobb sztárjainak, tavaly akkor csinált magából hülyét, amikor Cristiano Ronaldo járását és viselkedését cikizte, most Lionel Messit találta meg a nyári vb-n kapott Aranylabda miatt.

Az argentinok elvesztették a vb-döntőt a németekkel szemben, Messi négy góllal zárta a tornát, megkapta a vb legjobbjának járó vb-Aranylabdát. Blatter most, fél évvel később rájött, ez hiba volt, legalábbis teljesen váratlanul érte a dolog. (Az argentin díjazását egyébként többen kritizálták már akkor is.)

„Inkorrekt döntés volt, nagyon meglepődtem, amikor megláttam a bizottság döntését. Kizárólag a döntős játékosokat vették figyelembe a jelöléskor" – hüledezett a FIFA-elnök. Az egészben a legjobb, hogy nemcsak Messit, de saját szervezetét is leszólja ezzel a megjegyzésével. Blatter szerint a német válogatott kapusának, Manuel Neuernek járt volna az elismerés.

Neuer lett viszont a vb legjobb kapusa, ő kapta az Aranykesztyűt, és az egész évet díjazó FIFA-Aranylabdát még így is megnyerheti majd januárban. 

És hogy Messi mennyire lelkesedett a nyári elismerésért?

The least happy a person has ever been to win a trophy. #Messi #ARG #GERvsARG #GoldenBall pic.twitter.com/QavAXadWk3

— KICKTV (@KICKTV) 2014. július 13.

Blatternek egyébként Oroszországban jutott eszébe épp most, hogy júliusban elszúrtak valamit. Putyinékhoz azért ment, hogy a korrupciós botrányba keveredett 2018-as világbajnokság logóját bemutassák. Az oroszországi vb rendezésével kapcsolatban is felmerült gyanút vizsgálta egyébként az a FIFA-jelentés, amit a FIFA-elnök soha nem fog nyilvánosságra hozni. 

A nemzetközi futballszövetség vezetője egyúttal lesöpörte a Michel Platini UEFA-elnök felvetette fehér lap ötletét is, ami gyakorlatilag tízperces kiállítás lenne. Blatter szerint nincs értelme változtatni az 1886 óta használt szabályokon, a technológiai újításokat viszont nem szabad elvetni. Platini inkább ellenzi ezeket.

Rovatok