Index Vakbarát Hírportál

Életveszélyben volt a Pécs egyik focistája

2014. október 29., szerda 08:05

Október 12-én került hasi fájdalmakkal kórházba Eke Uzoma, a PMFC nigériai középpályása, akiről megállapították, hogy vakbele perforált, ezért azonnal meg is műtötték. A beavatkozás után viszont komplikációk léptek fel, tüdőgyulladás kapott, de több másik szerve is veszélybe került, így napokig életveszélyben volt, írja a klub honlapja keddi cikkében.

Másfél hete engedtek csak ki a kórházból, az orvosok állandóan azt hajtogatták nekem, hogy hihetetlen szerencsés vagyok. Akkor fogalmam sem volt, mi történik velem, csak vittek egyik teremből a másikba. Utólag közölték, 100-ból csak 2 ember él túl egy ilyen károsodást, mert a vakbél-perforáció után még tüdőgyulladást is kaptam – mesélte az azóta már lábadozó játékos.

A Pécs korábban úgy számolt, hogy Uzoma legkorábban csak 2015-ben léphet pályára, ám a középpályás legutóbbi tesztjei jó eredményeket mutattak, csütörtökön vár még rá egy kivizsgálás, amely után akár már pénteken el is kezdhet tornázni, hogy mielőbb visszanyerje az erejét. Bár konkrét időpont még nincs a visszatérésére, Uzoma abban bízik, hogy november végén már játszhat.

Rovatok