Index Vakbarát Hírportál

A szerda bombagólja sem hozott továbbjutást

2014. október 30., csütörtök 10:26

A Német Kupa második fordulóját rendezték szerdán és a legizgalmasabb meccset a negyedosztályú Magdeburg és a Bajnokok Ligájában szereplő Bayer Leverkusen vívta. Elképesztő csata, hihetetlen bombagól és végsőkig kiélezett büntetőpárbajt hozott a kupameccs.

Már a harmadik percben vezetett az első osztályú csapat, de a 28. percben jött az egyenlítés. Mivel a 90. percig több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás, amelynek 111. percében a kupanap egyik legszebb gólját láthatta az MDCC-Arena 23 855 nézője. A később negatív hőssé váló Niklas Brandt jobb külsővel úgy bombázta a labdát a jobb felső sarokba, hogy Bern Leno csak szemmel tudta követni.

Magdeburg - Leverkusen

Mégsem tudta kiharcolni a továbbjutást a Magdeburg, mert a 78. perc óta emberhátrányban játszó Leverkusen négy perccel később egyenlített, így végül a tizenegyesek döntöttek.

Az utolsó előtti kör előtt 3-1 volt az állás a negyedosztályú csapat javára, annyi kellett volna, hogy a két utolsó játékos közül az egyik belője, közülük a bombagólt szerző Brandt elhibázta, majd Leno utána még egy büntetőt megfogott, így az öt büntető nem hozott döntést, a folytatásban viszont a leverkuseni belőtte, a kis csapat kihagyta, így végül 5-4-gyel a Leverkusen jutott tovább.

Az egykori NDK egyik legrégebbi és legismertebb csapata az FC Magdeburg, a Regionalliga - azaz a negyedosztály - 10. helyén szerénykedik. Olyan egykori világsztár német futballisták játszottak itt, Jürgen Sparwasse, Jürgen Pomerenk, vagy a 98-szoros NDK-válogatott Joachim Streich. 1974-ben KEK-et nyert, háromszor lett NDK-bajnok. A német egyesítésnél hiába lett az utolsó kelet-német bajnokság harmadikja, a vezetőség súlyos hibái miatt - a legjobb játékosok eladása, anyagi csőd - végül csak az ötödik ligába kapott besorolást. A harmadosztálynál feljebb azóta sem tudott kerülni.

Rovatok