Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ jelentése miatt büntetheti szigorúbban a románokat az UEFA

2014. október 30., csütörtök 14:40

A román sport.ro oldal arról írt, hogy az MLSZ közbenjárására nincs még döntés az október 11-i Románia–Magyarország Eb-selejtezőn történt nézőtéri rendbontás ügyében. Az oldal szerint a magyar szövetség beadványában az ellenőri jelentés hiányosságaira hívta fel a figyelmet, amelyben a románok rasszista megnyilvánulása, illetve a magyar tábort ért inzultus - fáklyákat, petárdákat dobáltak a magyar drukkerek közé - nem szerepel.

Eredetileg a magyarokat a szurkolók rasszista viselkedése, nézőtéri rendbontások, pirotechnikai eszközök használata miatt büntetnék, míg a románokat ugyanezekért, ám náluk a rasszista tétel nem szerepel, holott a hazai drukkerek többször cigányoztak. A lap szerint a magyar szövetség azt is kéri figyelembe venni, hogy a rendőrség a román drukkerekkel csapott össze.

Ciprian Paraschiv, a román szövetség elnöke elmondta, több szempontból is jó lenne mihamarabbi döntés, ugyanis az északírek elleni meccs jegyeinek értékesítését már el kellett volna kezdeni. Erről írnak szigetországi lapok is, 800 drukker már lefoglalta a 300 fontos repülőjegyét, és roppant csalódottak lennének, ha nem utazhatnának Bukarestbe. Pedig a románok szerint esélyes, hogy a magyar jelentés hatására a meccsük zártkapus lesz.

Hivatalosan pénteken várható döntés.

Rovatok