Index Vakbarát Hírportál

Pintér: Hátba szúrtak a játékosaim

2014. október 30., csütörtök 11:02

A menesztése óta először nyilatkozott Pintér Attila volt szövetségi kapitány, akit az északírek elleni Eb-selejtezős vereség után küldött el a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Pintér a Presztízs Sportnak azt mondta, kapitánysága alatt érezte, nem minden játékosa áll mellette, és utólag nem mindenkit hívott volna meg. "Két játékost biztos kihagytam volna a keretből, de őket nem akarom megnevezni. Nem mindenki állt mellettem, és voltak, akik még hátba is szúrtak. Ebedli Zoli megmondta, ha engem neveznek ki, akkor biztos, hogy nem a menedzserek állítják majd össze a csapatot. Remélem, ez ezután is így lesz. Szurkolok Dárdai Pálnak és a válogatottnak, kívánom, hogy sikereket érjenek el, de azt is tudom, amit elkezdtünk, az jó, és úgy tudtunk volna előrelépni, ha befejezzük".

Az északírek elleni mérkőzés végén a szurkolók már tüntettek ellene, pedig az volt az első tétmérkőzése. Az őt ért támadások a családját is megviselték. "Kérdezd meg a feleségemet, Katit vagy a kisfiamat, Filipet, hogy mit éreztek, amikor kórusban kiabálták, hogy „Pintér, takarodj!”, pedig még semmi nem dőlt el, sőt akkor is kiabáltak, amikor Priskin megszerezte a vezetést. Édesanyám biztosan megkönnyebbült, mert talán ő viselte legnehezebben az engem ért támadásokat, annak ellenére, hogy mindent megtettem tiszta szívemből, a legjobb tudásom szerint. Ha azonban személyesen találkoztam emberekkel, csak pozitív visszajelzést kaptam akár Budapesten, akár Balassagyarmaton, akár Győrben. A családot sem érte bántás, édesanyámat is sok ember biztatta, a fiam, Filip is emelt fővel tud járni suliba. Persze a hátam mögött vagy a névtelen kommentekben sokan méltatlanul a becsületembe gázoltak. Sok az irigy ember, ott ártanak a másiknak, ahol tudnak".

Az Eb-selejtező után közvetlenül Pintér azt mondta, meccs közben nem hallotta, hogy a menesztését követelik a nézőtéren.

A most adott interjúban arról is beszélt, hogy a Kazahsztán elleni mérkőzés előtt annyira megviselték a kritikák, hogy majdnem kilyukadt a gyomra, ezért nem tudott a kispadon ülni. Csányi Sándor MLSZ-elnöknek nagyon hálás, és jól esett neki, hogy az elnök azt mondta, ha lenne egy klubcsapata, akkor őt kérné fel edzőnek. Továbbra is tartja, hogy jó ötlet volt összetartásokat rendezni, és a szakmai bizottság néhány tagjával ellentétben ő komoly eredményeket ért el a magyar futballban. 

Pintér menesztése után Dárdai Pál lett a szövetségi kapitány, első mérkőzésén a válogatott ikszelt Romániában, aztán Feröer ellen megszerezte a győzelmet. 

Rovatok