Index Vakbarát Hírportál

Lincshangulat volt a HSV-Leverkusenen

2014. november 1., szombat 17:44

Kisebb bunyó zárta a Hamburger SV-Leverkusen mérkőzés első félidejét a Bundesligában, amit egy kemény ütközés és egy nagyon elkésett becsúszás okozott.

Már bőven a hosszabbítás perceiben járt a játék, amikor egy szabadrúgásból beívelt, majd felpattant labdánál volt egy keményebb ütközés a hazaiak tizenhatosán belül, amit a felszabadítási kísérletnél Giulio Donati nagyon elkésett becsúszása követett. Az olasz ráadásul bőven a jól hallható sípszú után vágta fel a HSV játékosát, így érthető volt a felháborodás, bár az talán kevésbé, hogy a teljes hazai kispad a védő után eredt.

HSV-Leverkusen

Hirtelen mindenki a pályán termett, de a rutinos Florian Meyer játékvezetőnek sikerült elég hamar lecsillapítania a játékosokat, így elkerülte, hogy komolyabb balhé legyen az ügyből. Végül Donati is megkapta a sárga lapját a becsúszásért, míg a Hamburgból Dennis Diekmeier a balhéért, így a második félidőben nyugodt körülmények között folytatódott a mérkőzés.

A találkozó egyetlen gólját Rafael van der Vart lőtte még a 26. percben tizenegyesből, így nyert a meccs előtt 17. helyen álló HSV az ötödik Leverkusen ellen, és ugrott fel a 14. helyig.

A hazaiknál Sieber Zoltán nem kapott lehetőséget.

A forduló további eredményei:

FSV Mainz 05-Werder Bremen 1-2 (1-1)

Hannover 96-Eintracht Frankfurt 1-0(0-0)

VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 0-4 (0-2)

Hamburger SV-Bayer Leverkusen 1-0 (1-0)

    később:

Bayern München-Borussia Dortmund 18.30

    pénteken játszották:

FC Schalke 04-FC Augsburg 1-0 (1-0)

    vasárnap játsszák:

Borussia Mönchengladbach-1899 Hoffenheim 15.30

1. FC Köln-SC Freiburg 17.30

SC Paderborn-Hertha BSC 17.30

Rovatok