Index Vakbarát Hírportál

Viharos derbit nyert a ManCity

2014. november 2., vasárnap 17:16

1-0-ra nyerte a manchesteri városi rangadót a City a United ellen, hazai pályán, vasárnap délután. A gólt Sergio Agüero lőtte egy óra játék után.

Louis van Gaal csapata, a United közepesen kezdett, a holland edző újra három védővel próbálkozott, Valencia a jobb oldalon félig védőt, félig középpályást játszott, nem is találta a helyét, megmozdulása sem volt. Sorra jöttek is a City-helyzetek, a kék mezesek sokkal jobban futballoztak, De Gea kapus újra nagyokat védett, ő tartotta meccsben csapatát.

A félidő közepén az egyik középhátvéd, Chris Smalling buta sárgát kapott, amikor akadályozta a City-kapus Hartot a kirúgásban, emiatt kellett lemennie a 39. percben: akkor Agüerót kaszálta el, egyértelműen sárgát érően, tudta ő is, ez kiállítás lesz.

Oliver bíró jól döntött, nem úgy, amikor nem fújta be a büntetőt a Citynek: Fellaini óriásit rúgott Agüeróba a 16-oson belül, az argentin elesett. Ellenfele aztán nem igazán szimpatikusan rá is ordított tíz centiről a földön fekvőre.

Van Gaal a piros miatt azonnal becserélte az eddig teljesen mellőzött Carricket középhátvédnek - Januzaj helyett -, majd az 55. percben súlyosan megsérült Rojo - vállficam vagy törés - helyére az ifista McNairt.

Utána Oliver bíró újabb színtiszta büntetőt nem fújt be a Citynek, ezúttal Carrick rúgott bele Agüeróba.

A 62. percben aztán már nem úszta meg a United, szép bal oldali beadást vágott be hét méterről Agüero.

Manchester City vs Manchester United 1-0

A City simán leléphette volna az ellenfelet, megszórhatta volna az emberhátrányban játszókat, de Manuel Pellegrini edző emberei inkább gyáván visszaálltak, kontrára játszottak, és teljesen felhozták Rooneyékat. Az utolsó 20 percben Sir Alex Ferguson 2013 májusi visszavonulása óta először emlékeztetett a MU valódi önmagára, hiába voltak kevesebben, mentek az egyenlítésért.

Megvoltak a helyzetek is, Rooney az év gólját lőhette volna, miután a félpályától szólózva, Vincent Kompanyt szemből bevitt köténnyel alázva került ziccerbe, de a végén lövés helyett visszacselt csinált, és szerelték. Rögtön utána Fellaini fejelhetett hat méterről, teljesen üresen, de gyatrán, vállal találta el a labdát, így az mellé ment.

Az utolsó tíz percre van Gaal van Persie helyett a szintén ifi Wilsont hozta támadni, Mata a padon maradt, és Ander Herrerát sem hasznáálta edzője. Az egyik csapatkapitány, Fletcher beállítása szintén nem merült fel.

A City a MU-helyzetek ellenére kihúzta az ötperces hosszabbítást is, és nyert, hat pontra jött fel a vezető Chelsea mögé, a harmadik helyre. Két ponttal a Southampton is előtte van.

A United kilencedik, 10 meccsen 13 pontja van, ez gyengébb mutató, mint egy éve ilyenkor, David Moyes edzővel. Botrányosan, elfogadhatatlanul gyenge, szégyenteljes teljesítmény. Van Gaal csapata csak nem akar összeállni, a kezdeti lendület után a szupersztár-igazolás Di Maria is megtorpant, ahogy a Realban is tette azt, amikor nívós ellenfél jött szembe. Se egy hete a Chelsea, se most nem csinált semmit, nem hogy vezér lett volna.

A hárommeccses eltiltásból visszatért Rooney, Fellaini és az újfent szenzációs, hetek óta zseniálisan védő De Gea tette oda magát igazán.

Rovatok