Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal minden idők legdrágább United-kezdőjével égett

2014. november 3., hétfő 15:24 | aznap frissítve

1986 óta nem kezdett olyan gyengén bajnoki szezont a Manchester United, mint idén. Ez volt az az idény, amikor november elején megelégelték Ron Atkinson munkáját (egészen pontosan november 4-én), akit két nappal később nem más, mint Alex Ferguson váltott az edzői poszton.

Persze Atkinsonék addigra nem 10 fordulón voltak túl, mint most Louis van Gaal, hanem tizenhármon, és úgy rúgták ki, hogy a végén sorban öt meccsen veretlen tudott maradni a bajnokságban.

Az akkori Unitednek 10 forduló után nyolc pontja volt (átszámítva a mostani, 3 pont/győzelem rendszerébe), ezt a holland messze túlteljesítette a mostani 13 ponttal, viszont továbbra is alulmúlja a tavaly novemberre már közellenséggé váló David Moyest, aki 10 kör után már öt győzelemmel és két döntetlennel állt, 17 ponttal. Ráadásul a skót helyezésben is jobb volt, akkor a nyolcadikak voltak, míg a United most csak a tizedik.

Mindezt tetézte, hogy vasárnap sorban negyedik városi rangadóját bukta el a ManU, ezúttal idegenben kaptak ki 1-0-ra a Citytől. A csapat a De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Fellaini, Blind, Rooney – Di María, Van Persie, Januzaj 11-gyel kezdett, ami a klub történetének legdrágább kezdője a maga 241 millió fontjával. Fontos kiemelni, hogy ezek nem ilyenolyan becsült összegekből adódnak össze, amikor netes oldalak megírják, ki mennyit érhet, a United ezt a 241 millió fontot az utolsó pennyig kifizette valakinek, minden játékosnál a valós vételárával számoltunk.

£241M: Manchester United 'field most expensive ever team in derby against City' https://t.co/hXScsYgZ30 #MUFC pic.twitter.com/PavJcAtFXO

— Eurosport.com (@EurosportCom_EN) November 2, 2014

Ezzel szemben Manuel Pellegrini Manchester Cityje, ami évről évre megkapja, hogy százmilliókból lett összevásárolva, 166,9 millió font összértékkel állt fel, vagyis jóval olcsóbb volt összerakni, mint a holland – még mindig – alakulóban levő csapatát.

A City vasárnap csak 1-0-ra győzött, de a 70. percig lezárhatta volna a meccset, sokkal jobban játszott. Pellegrini aztán inkább védekezve próbálta meg kihúzni az emberhátrányos United ellen a maradék időt, és Rooneyék feljavultak, még az egyenlítés is meglehetett volna.

Rovatok