Index Vakbarát Hírportál

Miriuta kiakadt, a CFR-nél elfogyott a pénz

2014. november 4., kedd 10:23

A román bajnokság második helyén áll a kolozsvári CFR, de lehet, hogy Vasile Miriuta vezetőedző néhány hét múlva már egy kezdőt sem tud kiállítani. 

A maszol.ro azt írja, Miriuta kiakadt a Brasov elleni, 2-1-es hétfő esti vereség után, mivel a vezetőség négy-öt hónapnyi fizetéssel tartozik a futballistáknak, úgyhogy bármi megtörténhet. „Semmit sem róhatok fel a fiúknak. Egy hónappal ezelőtt már figyelmeztettem a vezetőséget, hogy találjanak megoldást a fizetésekre, mert nem várhatjuk el a játékosoktól, hogy ingyen játsszanak. Ilyen körülmények között nem tudom motiválni őket" - nyilatkozta a korábbi magyar válogatott játékos. 

Miriuta szerint az is lehet, hogy már a következő, Botosani elleni meccsen gondjai lesznek a kezdőcsapat összeállításával. A klubnál sok a légiós, portugál, brazil, horvát és spanyol futballistáik is vannak. 

A CFR korábbi tulajdonosa, a klubot felfuttató Pászkány Árpád az év elején eladta a részvényeit. Az ő irányítása alatt három bajnoki címet nyertek és háromszor voltak kupagyőztesek, valamint bejutottak a Bajnokok Ligájába is. Korábban már többször jelezte, egyedül nem képes finanszírozni a klub működését. A nyáron még huszonkilenc üzletember között oszlottak meg a tulajdonjogok, a nagy külföldi befektetőre azóta is várnak. 

Rovatok