Index Vakbarát Hírportál

Óriási balhé lett a tel-avivi derbiből

2014. november 4., kedd 10:18

Félbe kellett szakítani hétfő este az izraeli bajnokságban a Hapoel és a Maccabi Tel-Aviv mérkőzését, miután előbb egy szurkoló támadt a Maccabi játékosára, majd emiatt kisebb zavargás tört ki a stadionban.

Mindez a 33. percben, 1-1-es állásnál történt, ekkor rontott rá a félmeztelen hazai szurkoló arra az Eran Zahavira, aki egyrészt tizenegyesből egyenlített nagyjából 10 perccel korábban, másrészt pedig közellenségnek számít a Hapoelnél, hiszen ott nevelkedett, majd játszott 5 évet profiként, ám a Palermónál eltöltött két szezon után a Maccabihoz szerződött.

A néző előbb csak a labdát rúgta el, majd miután Zahavi ellökte és egy pofont is lekevert neki, kölcsönösen megrúgták egymást. A biztonsági őrök csak ezután értek oda, és bár a nézőt könnyen leszerelték, a balhét nem tudták megfékezni. Az sem sokat segített, hogy a bíró kiállította Zahavit, aki sokáig nem volt hajlandó lemenni a pályáról.

Szurkolói balhé a Hapoel-Maccabi meccsen

Végül jó tízperces szünet után folytatódott a játék, de szinte alighogy elkezdték, újabb szurkolók rohantak a pályára, míg többek elkezdték különböző tárgyakkal dobálni a Maccabi játékosait, így a játékvezetőnek nem maradt más választása, mint hogy lefújja a mérkőzést.

Rovatok