Index Vakbarát Hírportál

Arsenal-égés: 3 gólos előnyt adtak le a BL-ben

2014. november 5., szerda 09:22

Az Arsenalé volt a nap égése a Bajnokok Ligájában kedden, Arsene Wenger csapata egy óra után 3-0-ra vezetett, mégis sikerült leadni az előnyt az Anderlecht ellen, a belgák a csoportmeccs legvégén egyenlítettek.

Az Arsenal továbbjuthatott volna a a csoportból, ha nyer, de a meccs után csak a magyarázkodás maradt. A harmadik angol gólt szerző Alex Oxlade-Chamberlain is csak találgatott. „Nehéz megmondani, hogy pontosan mi történt. Nyilván hanyagul játszottunk a vége felé, és nem koncentráltunk eléggé. Egy Arsenal-szintű csapatnak simán le kellene hoznia az utolsó 20-30 percet 3-0-s vezetésnél, nekünk ez nem sikerült. Remélhetőleg mindenkinek hatalmas lecke volt, ami történt. Mi pont az Anderlecht elleni első meccsen voltunk hasonló helyzetben, tudnunk kellett volna figyelni a végéig" - mondta a támadó.

Arsene Wenger dühöngött a harmadik gól után a pálya szélén, a lefújás után feldúltan hagyta el a pályát, de az Anderlecht teljesítményét azért elismerte a sajtótájékoztatón. „3-0-s állásnál visszavettünk, és azt hittük, hogy megnyertük a meccset. Néhányan elfáradtak, nem tették oda magukat rendesen. Talán alábecsültük az Anderlechtet, pedig egy jó csapat. Alexis Sanchez volt azon kevesek egyike, aki a képességeinek megfelelően játszott, minden gólból kivette a részét. Jó lenne, ha mindenki összeszedné magát, azt várom, hogy mindenki a legjobbját adja. A védekezésünk pocsék volt, két kapott gól nélküli meccs után azt hittük, hogy 3-0-nál megvan a győzelem" - értékelt az Arsenal-edző.

Arsenal vs Anderlecht 3 3

Az Arsenal továbbjutása azért így sincs veszélyben, öt ponttal előzik az Anderlechtet, a következő fordulóban a már továbbjutott Borussia Dortmunddal meccselnek, ha ott pontot szereznek, akkor nyolcaddöntős a csapat. 

Rovatok