Index Vakbarát Hírportál

Nem sokon múlt, hogy félbeszakítsák a Dortmund-Galatát

2014. november 5., szerda 10:16

A török Galatasaray szurkolóival már megint gond volt a Bajnokok Ligájában, kedd este a Borussia Dortmund otthonában nem sokon múlott, hogy félbeszakítsák a mérkőzést.

A játékvezetőnek először a második félidő elején kellett megszakítani a játékot, mert a törökök petárdákat dobáltak a pályára, Kagava nem is tudott elvégezni egy szögletet. A játékvezető, a cseh Kralovec lehívta a játékosokat, néhányan már útban voltak az öltözőbe, amikor pár Galata-játékosnak végre sikerült lenyugtatnia a tomboló törököket.

Galatasaray fans threw firecrackers at Kagawa ~ UEFA CL 4.11.2014

A meccset sikerült folytatni, de amikor a németek megszerezték a negyedik góljukat, akkor megint kitört a balhé, azért kellett leállítani a játékot, mert a hazai nézőket kezdték el dobálni a vendégek. Ekkor már rohamrendőrök is bementek a törökök közé, a játék megint leállt, és Jürgen Klopp BVB-edzőnek is elege lett.

Előbb a negyedik játékvezetőnél reklamált, hogy véget kéne vetni a meccsnek, majd Kralovec felé ordibált, hogy stop, kézmozdulatával jelezte is, hogy fújják le a mérkőzést. 

Fireworks thrown from the Galatasaray fans, Jurgen Klopp was NOT HAPPY

Nagy nehezen sikerült lejátszani a hátralévő perceket, a Dortmund pedig 4-1-re nyert. A balhé a lefújás után is folytatódott, akkor megint a hazai nézők közé repültek a petárdák és a füstbombák, néhány szék fel is gyulladt. Jürgen Klopp később azt mondta, egyértelmű provokáció volt, amit a törökök műveltek, és hiába tettek meg mindent a biztonságért, mégis megtörtént a baj. 

Nem először volt gond a Galatasaray-drukkerekkel, néhány hete, amikor az Arsenalhoz mentek, szintén miattuk kellett félbeszakítani a játékot. Akkor Sneijder ment ki kérlelni őket, hogy fejezzék be, hadd folytatódjon a meccs. Az eset után ötvenezer euróra büntették a török klubot, most valószínűleg ennél súlyosabb büntetés vár rájuk. 

Rovatok