Index Vakbarát Hírportál

A Bilbao szenvedése, egy gólba sűrítve

2014. november 6., csütörtök 17:09

Az Athletic Bilbao tavaly negyedik lett a spanyol bajnokságban, vagyis ők voltak a legjobbak az Atlético-Barcelona-Real hármas mögött, és a nyáron is csak egy meghatározó játékost vesztettek, Ander Herrerát.

Így érthetetlen, hogyan állhatnak a bajnokságban a 11. helyen, a BL-ben pedig négy meccs után egyetlen ponttal az utolsó helyen. Illetve a szerdai teljesítményük alapján nem is annyira érthetetlen, a Porto ellen otthon ugyanis nem nagyon sikerült emlékezeteset alkotniuk támadás közben.

A saját kapujuk előtt viszont annál inkább, Gorka Iraizoznak, a hatalmas rutinnal rendelkező 33 éves kapusnak ugyanis egy sima hazaadást nem sikerült lekezelnie, egyszerűen mellé nyúlt a labdának, az algériai Jaszin Brahimi pedig nem bízott semmit a véletlenre, számított a hibára, és ott várt a kapus mögött, hogy adott esetben le tudjon csapni.

Jaszin Brahimi lecsapott a hibára

Így is lett, és az első gólnál adott gólpassza után egy találattal el is döntötte a mérkőzést. A 2-0-s győzelemmel a Porto nemcsak vezeti a csoportját, hanem már biztosan tovább is jutott, az eddigi teljesítményük alapján teljesen megérdemelten.

Rovatok