Index Vakbarát Hírportál

4 meccs, 9 gól, de egyik sem érhet ennek a gólpassznak a nyomába

2014. november 6., csütörtök 10:44

Luiz Adriano a BATE Boriszov elleni idegenbeli meccsen BL-csúcsok sorát állította fel, amikor öt gólt lőtt, de a visszavágón az is kiderült, hogy nem egyszeri alkalom volt, hogy olyan jól érezte magát a fehéroroszok védői között.

Az ukrajnai mérkőzésen ugyanis három újabb gólt lőtt, ezzel négy csoportmeccs után már kilenc gólnál jár, de egy találata sem volt olyan zseniális a kilencből, mint az a megmozdulás, amivel a második félidő elején megcsinálta a ziccert honfitársának, Alex Teixeirának.

Luiz Adriano "gólpassza" Alex Teixeirának

Tulajdonképpen ugye nem is gólpassz, hiszen nem ért bele, – ha megtette volna, les miatt nem adhatták volna meg Teixeira gólját – de övé az érdem, mert így lett gólhelyzet a másik csatárnak. Adrianót egyébként végig nagyon őrizték a védők, ezt használta ki, hiszen két embert is lefoglalt elöl, így a másik brazilra nem maradt senki.

Négy forduló után a Sahtar veretlenül, 8 ponttal áll a H csoport második helyén, viszont nincs náluk eredményesebb csapat, hiszen már 14 gólt rúgtak. Van egy negatív rekorder is a csoportban, méghozzá a BATE, amely már 19 kapott gólnál jár. A rekord 22 gól 6 meccsen, vagyis ahhoz, hogy a fehéroroszok ne döntsenek negatív csúcsot, három kapott góllal kellene megúszniuk a Porto elleni hazai meccset, illetve a bilbaói túrát.

A portugáloktól idegenben 5-öt kaptak, de akkor borzasztóan esett az eső, míg a spanyolokat 2-1-re meg tudták verni otthon.

Rovatok