Index Vakbarát Hírportál

3x3: egy nap, három zseniális mesterhármas

2014. november 7., péntek 13:16

Az Európa Ligában csütörtök este három játékos is mesterhármast ért el. Lior Refaelov, Jonathan Soriano vagy Jonathan de Guzmán triplája volt a legjobb?

Kié a csütörtök mesterhármasa?

  • 63
    De Guzmán
  • 51
    Soriano
  • 50
    Refaelov

Az izraeli Refaelov klasszikus mesterhármast szerzett, a Brugge játékosa a Københavnnak lőtt három gólt az első félidőben. A belga csapat gyors kontráival nem tudott mit kezdeni az ellenfél, Refaelov pedig háromszor is remek lövőtechnikával fejezte be az akciókat, az első gólját még ballal szerezte a 7. percben, a másodikat már jobbról, éles szögből, zlatanosan a felsőbe, a harmadikat távolabbról, jobb külsővel küldte a kapuba. A 4-0-s végeredményt Vormer állította be a 60. percben. Refaelovnak kiemelkedő meccse volt, összesen nem szerzett annyi gólt a szezonban, mint most. Eddig kétszer talált be a belga bajnokságban az idényben.


Highlights - Copenhagen 0-4 Club Brugge - 06-11... by footballEnLigne

A Salzburg közel egy félidőnyi góltalanság után átrohant a Dinamo Zagreben, 5-1-re nyert. A spanyol Jonathan Soriano eddig is termelte a gólokat, volt olyan osztrák bajnokija, ahol ötöt lőtt, és egy mesterhármast most is összehozott. A 39. percben szerezte meg csapatának a vezetést, éles szögből lőtt a léc alá. Az 59. percben duplázott, egy kiugratás után bravúrosan emelte át a kimozduló kapust. A 85.-ben aztán a végeredményt is ő állított be, a bal szélen húzta meg, a kapu előtt ugyan elveszítette a labdát, de nem esett ki a lendületből, kellően erőszakos volt, hogy visszaszerezze, és utána már sima ügy volt a góllövés a jobb alsóba, hajszál pontosan, 16-ról.

A Napoli, vagy úgy is mondhatnánk, hogy De Guzmán 3-0-ra verte otthon a Young Boyst. A holland játékos az első félidő ráadásában talált be először, nem is akárhogy. A szélről, 25 méterről megküldött csavarását alaposan benézte a kapus, így a bal felső sarokba hullott a labda. Nagyon éles ívelés volt, valójában nem is lett volna könnyű védeni. A 65. percben már Zapatával együtt szédítették meg a védelmet, De Guzmán jó ütemben érkezett, és könnyedén tette el a kapus mellett a labdát. A harmadik góljánál sem kellett nagyon erőlködnie, a felszabadítani képtelen védők pont neki passzoltak, három lépés után, öt méterről már nem hibázhatott.


All Goals - Napoli 3-0 Young Boys - 06-11-2014 by footballEnLigne

Rovatok