Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd tulajdonosa pipa a Sport Tv-re, de azok tojnak rá

2014. november 7., péntek 09:32

George F. Hemingway, az NB I.-es Honvéd tulajdonosa MLSZ-es befolyása révén megfenyegette a Sport Tv-t, hogy az levegye a képernyőről a Honvéd meccseinek közvetítésénél Faragó Richárdot és Fülöp Lászlót, írja a Rangado.hu.

A pletyka és a cikk alapja az, hogy Hemingway tagja annak az MLSZ-es bizottságnak, amely a futballközvetítések odaítéléséről dönt, és a legutóbbi fordulóban, a Honvéd–MVM-Paks (0-0) után egy blogbejegyzésben kelt ki a meccset közvetítő Fülöp negatív és a meccset gúnyoló közvetítése ellen arra is utalva, hogy ezt nem felejti el, amikor jövőre a közvetítések odaítéléséről dönteniük kell majd.

Remélem, legközelebb, amikor eldöntjük, hogy melyik társaság az, amelyik a közvetítéseken keresztül a magyar labdarúgást népszerűsíteni fogja, emlékezünk minden olyan gonosz tettre, mint a múlt szombati közvetítés volt. Én biztosan emlékezni fogok.

A Rangadó azt állítja, hogy „vannak olyan kommentátorok a Sport TV-nél, akik Hemingway nyomására már nem közvetítenek Honvéd-meccseket". És a két fentebb említett nevet írják.

Megkérdeztük Máté Pált, a Sport Tv főszerkesztőjét, mi igaz ebből. „A Sport Televízió 2006 óta megszakítás nélkül szerződéses partnere a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, és kommentátorai hétről hétre a legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat, a magyar bajnoki mérkőzések során ugyanúgy, mint a Bajnokok Ligája, vagy a spanyol bajnoki találkozók során. 2014. november 19-én a Győr-Honvéd Ligakupa találkozót Fülöp László közvetíti majd, míg november 22 -én a Lombard Pápa – Bp. Honvéd mérkőzés kommentátora Faragó Richard lesz.”

Rovatok