Index Vakbarát Hírportál

A bosnyák válogatottnál nincs csatárkérdés: 0 csatár maradt

2014. november 12., szerda 11:16

A Barcelonát akarja másolni a bosnyák szövetségi kapitány az Izrael elleni vasárnapi Eb-selejtezőn, a keretben ugyanis egyetlen olyan játékos sincs, aki igazi csatár lenne.

Safet Sušić már akkor rengeteg kritikát kapott, amikor a nyári vb-re két vérbeli támadóval utazott ki, most végre tényleg kipróbálhatja, milyen, amikor egy sincs. „Ugyanúgy játszhatunk hamis kilencessel, ahogy a Barcelona szokott" - magyarázta nemrég. 

Eddig úgy gondolta, hogy elegendő lesz Džekót behívni a keretbe, mert Ibišević amúgy is sérült, egy fiatal csatárt meg nem lenne értelme bedobni egy ilyen tétmeccsen. Pláne úgy, hogy a válogatott eddigi három selejtezőjén mindössze két pontot szerzett, és még Ciprus is előzi őket a csoportban.

Akkor lett igazán kínos a helyzet, amikor Džekóról a napokban kiderült, hogy három hétig nem játszhat egy combsérülés miatt, úgyhogy most így néz ki a bosnyákok kerete. 

A világbajnokságon Pjanić, Hadžić és Sušić is segítette a támadásokban Džekóékat, jobb híján most az ő feladatuk lehet majd a góllövés. 

Rovatok