Index Vakbarát Hírportál

Suárezt nem lehet megállítani, csak a meze szakadt

2014. november 14., péntek 11:08

Luis Suárez az uruguayi válogatottban nagyott játszott, gólt is szerzett a Costa Rica elleni barátságos meccsen. A játék közben a mezét is megszaggatták.

A vezetést Costa Rica az első félidő végén szerezte meg, Uruguay azonban a második félidőben gyorsan egyenlített. Rodríguez az alapvonalig futott, majd visszatette a középre, ahol Suárez érkezett, a 16-osnál levette, majd jobb felsőbe bombázott.

Luis Suarez gólja - Uruguay vs Costa Rica 1-1

Sokáig nem tarthatott az ünneplés, mert a következő percben a Costa Rica-i Ruiz újra megszerezte a vezetést, de Uruguay újra egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, de Costa Rica jól bírta a feszültséget, a 91. percben 3-3-ra mentette a meccset, majd 6-7-re a büntetőpárbajt is megnyerte.

Costa Rica-i játékos letépte Luis Suarez mezét - Uruguay vs Costa Rica

A meccs végig harcias volt, Suárez is keményen küzdött, de őt is folyamatosan gyötörték, az 59. percben a róla lemaradó Giancarlo Gonzales a tizenhatosnál bukott, majd belekapaszkodott az uruguayi mezébe. Suáreznek eszébe sem volt elesni, így egy nagyobb darabot kitépett a védő mezéből. 

Suárez a meccs előtt elmondta, milyen nehéz időket élt át négy hónapos eltiltása alatt. Pszichológus segítségét is igénybe vette, hogy kezelni tudja azokat a helyzeteket is, amelyeket korábban az ellenfél megharapásával oldott meg. A Liverpoolból a Barcelonába szerződött játékos azt is cáfolta, hogy súlyproblémái lettek volna. A csapatorvos szerint a Barca hat legalacsonyabb testzsírszázalékú játékosa között van.

Rovatok