Index Vakbarát Hírportál

Csak úgy hullanak a szövetségi kapitányok

2014. november 15., szombat 18:01

A pénteki Európa-bajnoki selejtezők után már a harmadik kapitány távozik válogatottjától. Dirk Advocaat a szerbeknél mondott le posztjáról, Claudio Ranieri a görögöktől távozik, és a grúz edző is megy.

Advocaat nem sokat dolgozott Szerbiában, csak négy hónapja vette át a válogatottat, de sok sikert nem ért el vele. A három selejtező meccsen csak egy pontot szerzett a csapata, és ezzel az I csoport ötödik helyén áll. Szerbia Örményországgal 1-1-et játszott, majd jött a drón miatt elhíresült szerb-albán, amit ugyan megnyert a hazai csapat 3-0-ra, de mégis levont tőle az UEFA három pontot. Pénteken Dánia következett, ami 3-1-re legyőzte Szerbiát. Advocaat ezután adta be lemondását.

A következő meccse kedden lett volna, de már nem ő, hanem az U21-es válogatott edzője, Radovan Csurcsics ül le a kispadra. A görögöket már egy bukott ember fogja vezetni, a szintén nyáron érkező Claudio Ranieri sem tudott nagyot alkotni, négy forduló alatt csak egy pontra volt képes a világbajnokságot is megjárt Görögországgal. A Feröer elleni vereség után telt be a pohár, még a barátságos meccsen edzősködhet, de utána mennie kell.

Érdekesség, hogy az F csoportban ez már a harmadik kapitányváltás. Magyarországon Pintér Attilát rögtön az első meccs után kirúgták, míg a románoknál a Szaúd-Arábiában munkát vállaló Piturca helyett jött Iordanescu.

A grúzoknál Temur Kecbaja mondott le, miután Tbilisziben 4-0-ra kikapott csapata Lengyelországtól. Talán nem is ez az eredmény igazán fájdalmas, a lengyelek a világbajnok németeket is verték a selejtezőben, hanem az, hogy Grúzia csak a 0 pontos Gibraltárt előzi meg a D csoportban.

Rovatok