Index Vakbarát Hírportál

A görögök elűznék a futballgyilkos kapitányt

2014. november 15., szombat 09:45

Görögország pocsékul szerepelt eddig az Európa-bajnoki selejtezőkön. Négy meccs alatt csak egy pontot szerzett a futballválogatott, szinte esélytelen, hogy kijusson a 2016-os Eb-re, és az a szégyen is megtörtént vele, hogy otthon 1-0-ra kikapott az amatőrökből álló Feröertől. A görög sajtó keményen nekiment Claudio Ranieri kapitánynak.

„Elpusztítottál minket. Ranierinek vége, és jobban tenné, ha önként távozna" - írta a Goal News, ami a játékosokat sem kímélte. „Szégyelljétek magatok, ahhoz hogy Feröert megverjük, még edző sem kéne."

Egy másik lap azt állította, hogy Ranieri futballgyilkos, a Fos című újság nemzeti szégyennek nevezte a csapat teljesítményét. "Három meccs otthon, és három vereség: az évszázad Titanicja."

Ranieri a világbajnokság után lett Görögország kapitánya, Fernando Santostól vette át a csapatot. Aligha maradhat ilyen eredmények után, de ő azt nyilatkozta, vállalja a felelősséget, és helyre szeretné hozni azokat a károkat, amiket okozott.

„Sem Ranieri, sem Szarrisz elnök nem játszott ezen a meccsen. Mi voltunk azok, akik négy meccs alatt lerombolták azt a csapatszellemet, amelyik már tíz éve, a 2004-es sikerünk óta megvan. Mindenkinek mélyen magába kell néznie, és 2004-es Európa-bajnoki meccseket is kellene néznünk. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól. Ez nem az a csapat, amelyet megismertek korábban" - szabadkozott a csapat középpályása, Kone.

A görög média úgy tudja, hogy az olasz szakember és Jorgosz Szarrisz, az EPO elnöke reggel tárgyalt egymással és az a megoldás született, hogy a 63 éves Ranieri a keddi, szerbek elleni barátságos mérkőzés után távozik posztjáról

Rovatok