Index Vakbarát Hírportál

Dárdai arról beszélt, visszamegy a Herthához

2014. november 18., kedd 20:45

Megszólaltatta Dárdai Pált a Hertha BSC hivatalos honlapja, hogy végre egyértelmű legyen, mi lesz az oroszok elleni barátságos mérkőzés után, amikor lejár a megbízatása a magyar futballválogatott szövetségi kapitányaként.

"Semmi sem változott, a Herthához köt a szerződésem. Nagy élmény volt a válogatottnál dolgozni, hálás is vagyok a klubomnak, hogy elengedett, de egyértelmű volt, hogy négy meccsre vállalom a megbízatást, aztán visszamegyek a Herthához. Már alig várom, hogy újra a családommal legyek, elsőként pedig Michael Preetz klubmenedzserrel ülök majd le beszélgetni" - jelentette ki Dárdai.

Nem akkora meglepetés a mostani nyilatkozat, már amikor kinevezték, akkor is azt mondta, hogy négy meccsre vállalja a munkát, igaz az utóbbi hetekben volt egy kis ködösítés az ügyben. 

Dárdai hozzátette, Berlin az otthona, és szeretné folytatni a karrierjét a német klubnál. A 38 éves szakember Pintér Attila menesztése után vette át a munkát, Romániában ikszelt az irányításával a csapat, majd Feröeren nyert 1-0-ra, és a múlt héten ugyanígy 1-0-ra nyert a finnek ellen - a korábban megígért hét pontot megszerezte. Dárdait a szurkolók is egyből elfogadták, a meccseken többször skandálták a nevét. 

Ez azt jelenti, hogy magyar szövetségi kapitányként az oroszok elleni barátságos meccsen búcsúzik. Michael Preetz, a Hertha BSC menedzsere hétfőn már kijelentette, hogy Dárdai Pál nem marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Rovatok