Index Vakbarát Hírportál

14 perces újonc kapussal égtek a spanyolok

2014. november 19., szerda 11:16

Hiába találkozott kedd este Vigóban az előző két világbajnok, vagyis a spanyol és a német válogatott, a tét nélküliség, illetve a jórészt tartalékos összeállítás miatt meglehetősen gyatra mérkőzést játszottak.

A spanyoloknál három újonc is lehetőséghez jutott, a csatár Nolito kezdőként játszott, míg Ignacio Camacho a szünetben, a kapus Kiko Casilla pedig az utolsó 14 percre állt be. Nolito esetében azért is különleges volt a debütálás, mert ő pont a Celta Vigo játékosa, így csapata stadionjában örülhetett első válogatottságának.

Casillának viszont nem volt sok öröme, miután a 76. percben Iker Casillas helyére állt be, a 89. percben elég nagy potyát kapott. Toni Kroos nagyjából 20 méteres lövésénél nyúlt mellé, bár nehezítette a dolgát, hogy elképesztő eső volt, így a fű még csúszósabb lett, és pont előtte pattant meg a labda.

Kroos vs. Spanyolország

A németek sem örülhettek maradéktalanul a győzelemnek, ugyanis Thomas Müllert már az első félidő elején le kellett cserélni hátsérülés miatt, de azt egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma. Ha komolyabb a gond, az a Bayern Münchennek sem jó, hiszen Philipp Lahm után újabb fontos játékost veszthetnek el a válogatott szünet miatt.

Az 1-0-s végeredmény azt jelentette, hogy a spanyolok 2006. november 15-e után először kaptak ki hazai pályán, ez 34 mérkőzéses sorozatot jelentett. Akkor, szintén egy barátságos mérkőzésen, Romániától kaptak ki 1-0-ra.

Rovatok