Index Vakbarát Hírportál

Ha jó a döntetlen, minek focizni?

2014. november 20., csütörtök 10:23

Szerdán fejeződött be a 2015-ös afrikai nemzetek kupájának selejtezője, Elefántcsontpartnak és Kamerunnak pedig tökéletes volt a döntetlen ahhoz, hogy együtt jussanak tovább a csoportból. Túl tökéletes.

Merthogy a 90. percben is 0-0-ra álló meccsen annyira megelégedtek az eredménnyel, hogy a kameruniaknak eszébe sem jutott a labdáért menni a hosszabbítás három percében, saját térfelükről figyelgették, ahogy a hazaiak zavartalanul tologatják a labdát. A bíró persze nem kegyelmezett nekik, ha kijelölte a 3 perc ráadást, meg is várta, amíg letelik.

Antifoci, afrikai kiadás

A gyatra játék ellenére a közönség viszont tombolni kezdett Elefántcsontpart kijutása miatt, amint lefújták a meccset, elözönlötték a pályát. Letépték az egyik kapufát és Gervinho nadrágját is, miközben a rendőrök gumibotokkal próbálták szétverni a tömeget.

A csoportot végül Kamerun nyerte 14 ponttal, Elefántcsontpart lett a második 10-zel, míg a Kongói Demokratikus Köztársaság lett a harmadik 9-cel, tehát rajtuk segített volna sokat egy kameruni gól.

Rovatok