Index Vakbarát Hírportál

Nyilasi: Pali csak ült és nézett ki magából

2014. november 20., csütörtök 22:50

Az oroszok elleni válogatott meccs után klubjához, a berlini Hertha BSC-hez szerdán visszatérő Dárdai Pálról elárult egy érdekességet a sporttévében Nyilasi Tibor. Nyilasi Dárdai négy kapitányi meccsén a stábjának tagja volt.

Az orosz mérkőzés előtti este összehívta a stábot. Megkérdezett mindenkit, hogy szerinte milyen volt az elvégzett munka, és folytatná-e azt. Mindenki azt mondta, hogy ennek tovább kell menni. Ott éreztem először Palin, hogy csak ült és nézett ki magából. Éreztem rajta, hogy annyira le van terhelve, hogy akár próbálta kiiktatni a dolgot a gondolataiból, akár nem, de nem sikerült neki. A meccs előtt félrehívott, és beszéltünk 15 percet. Annyit mondott: visszamegyek, beszélek a Hertha vezetőivel, aztán kérek 10 napot, hogy lecsillapodjon minden, és utána jelzem Csányi Sándornak, hogy beszélgessünk.”

Nyilasi megemlítette, amit magunk is írtunk, Dárdai jövőjét jelentősen befolyásolhatja, mi lesz Jos Luhukay sorsa a Herthánál. A berlini klub a 14. helyen áll, Kölnbe mennek a hétvégén, utána az éllovas Bayern Münchent fogadják, majd a Gladbachnál játszanak, vagyis a jelenlegi harmadikkal.

Ha ezeken a meccseken nem szerez pontokat a Hertha, könnyen kiesőhelyen találja magát, mert a mögötte lévő csapatok, a Dortmund, a Werder, a Hamburg, de még az utolsó Stuttgart is könnyen felfelé indulhat.

Ha a sportigazgató, Michael Preetz, aki odavitte Luhukayt, abból indul ki, neki is kell meneszteni, Dárdai pedig a magyar válogatottal jó eredményeket ért el, könnyen felkérheti edzőnek, Dárdaival javíthatja a hibáját.

Dárdai a klub ikonja, kockázatmentes megoldás, hiszen a szurkolók elfogadják, könnyen azonosulnak vele. Sőt, vele sokkal türelmesebbek is lennének, mint egy kívülről igazolt edzővel.

A magyar válogatottal a három tétmeccsen szerzett hét pont pedig nem rossz ajánlólevél.

Sallói István, aki szintén stábtag volt, azt mondta a Digisportnak, hogy Dárdai Németországban a legnagyobb dicséretet Feröer legyőzéséért kapta, mert a németek biztosak voltak benne, hogy a kis ország nagy meglepetésre képes. Be is jött, a múlt pénteken nyertek Görögországban.

Rovatok