Index Vakbarát Hírportál

BL-t lehetne nyerni az Arsenal-United sérültjeivel

2014. november 22., szombat 09:41

Az Eb-selejtezőkön, illetve a válogatottak barátságos meccsein újabb fontos játékosokat vesztett el a Manchester United, pedig Louis van Gaal eddig sem volt könnyű helyzetben. Arsene Wengeréknél valamivel jobb a helyzet, ott már többen felgyógyultak, de a hazaiaknál is lesznek kulcsfontosságú hiányzók a szombati PL-rangadón.

A két csapat között jelenleg csak egy pont van, az Arsenal 17-tel a hatodik, a Manchester United rögtön mögötte a hetedik helyen áll, ezért talán még a szokottnál is fontosabb lesz a bajnoki, hiszen egy győzelemmel elszakadhatnának egy kicsit a riválistól.

Ám nehéz lesz összerakni a két kezdőt, főleg a vendégekét, ugyanis a Unitednél jelenleg 12-en sérültek. Ráadásul nem is akárkik, a manchesteri és a londoni sérültekből egészen ütős keretet lehetne összerakni.

A kapuba egyből két esélyes is van, az Arsenal kolumbiaija, David Ospina biztos nem játszhat majd, de kétséges a manchesteri spanyol, David de Gea szereplése is, aki a válogatottnál töltött idő alatt szedett össze egy komoly ujjficamot.

A védelem nagyját a United adná, hiszen nem számíthatnak a súlyos vállficam miatt kidőlt Marcos Rojóra és vélhetően Rafaelre sem, de Phil Jones, Luke Shaw és Jonny Evans játéka is kérdéses. Hozzájuk csatlakozik Mathieu Debuchy és Laurent Koscielny az Arsenalból, vagyis még három csere is lenne hátul.

A középpályán is elég nagy nevek hiányoznak majd. Daley Blind a holland válogatottal szedett össze komoly térdsérülést, hivatalos eredményt még nem közölt róla a klub, de félő, hogy akár a szezon teljes további részét is kihagyhatja. Ángel di María szintén a szünetben sérült meg, pont csapattársa, a jelenleg Portugáliába kölcsönadott Nani szerelésénél. Elővigyázatosságból le is cserélték, a szombati meccsre alighanem összerakják, de ő sem lesz tökéletes formában. Mesut Özil idén már nem játszhat, Michael Carrick is sérült, ahogy Ashley Young és a fiatal Jesse Lingard is.

A csatárok között egyenlően osztoznak: a vendégeknél Falcao, a hazaiaknál Olivier Giroud az, aki biztosan nem játszhat szombaton, de nyáron pont a Manchesterből Londonba igazolt Danny Welbeck is kisebb sérüléssel bajlódik.

Vagyis csak a sérültekből össze lehetne rakni az alábbi kezdőt: Ospina/De Gea - Shaw, Jones, Koscielny, Rafael/Debuchy - Di María, Blind, Özil, Young - Giroud, Falcao, ezzel pedig bárki helyt tudna állni a BL-ben.

Rovatok