Index Vakbarát Hírportál

Lemondta a Hajduk a horvát örökrangadót

2014. november 23., vasárnap 10:01

Szombaton rendezték volna a horvátok örökrangadóját, a Dinamo Zagreb-Hajduk Split bajnokit, de különös okból elmaradt a mérkőzés, a vendégek ugyanis egyszerűen nem álltak ki a mérkőzésre.

Mindez azért történt, mert az őket elkísérő nagyjából 1000 szurkolóból 50-et nem akartak beengedni a mérkőzésre. „Nem játsszuk le a mérkőzést, a játékosok elhagyták a stadiont és visszautaznak Splitbe” – írta a csapat honlapján a mérkőzés előtt.

Az 50 szurkolót korábbi rendbontások miatt tiltották ki a mérkőzésről, a Hajduk viszont kitartott mellettük és nem volt hajlandó pályára lépni a Dinamo ellen. A zágrábiak készen álltak a meccsre ahogy a bírók is, ám mivel 15 perccel az eredeti kezdés után a Hajduk-játékosok nem jelentek meg, lefújták a mérkőzést.

A találkozót a sorban kilencszer bajnok, jelenleg is listavezető Dinamo kapta 3-0-s gólkülönbséggel, a Hajduktól viszont akár hat pontot is levonhatnak, sőt, ki is zárhatják őket a ligából. A pontlevonás nélkül, de már a szombati vereséget beleszámolva 14 pont a hátrányuk a harmadik helyen a Dinamóhoz képest.

A horvát futball, legalábbis a szurkolói oldala nem a legjobb napjait éli, az olaszok elleni Eb-selejtezőt többször is meg kellett szakítani többek között a vendégek petárdázása miatt. Az UEFA ezt az ügyet majd december 11-én tárgyalja, de mindkét szövetség büntetésekre számíthat.

Rovatok