Index Vakbarát Hírportál

Mi sem természetesebb, mint sorban hat tizenegyest megfogni

2014. november 28., péntek 10:44

A 30 éves Samir Handanovic 74-szer szerepelt már a szlovén válogatottban, 2012 óta játszik az Internazionaléban, a klasszisát viszont csak most kezdte el megmutatni.

Méghozzá többek között úgy, hogy sorban már a hatodik büntetőjét fogta meg az olasz csapatban – ezt a sort április közepe, a Sampdoria elleni bajnoki óta húzza. Legutóbb épp a csütörtöki, Dnyipro Dnyipropetrovszk elleni EL-meccsen védett ki egyet, amivel tulajdonképpen megmentette csapatát.

Merthogy mire Jevgenyij Konopljanka büntetőt rúghatott a 28. percben, a Dnyipro már 1-0-ra vezetett és el is húzhatott volna. A szlovén kapus védése után két perccel viszont már egyenlített is az Inter Zdravo Kuzmanovics góljával, később pedig úgy fordítottak Pablo Osvaldo góljával a második félidő elején, hogy Andrea Ranocchia kiállítása miatt már emberhátrányban voltak.

Handanovic védése a Dnyipro ellen

„Ez a dolgom, hogy védjek, próbálom ezt a lehető legjobban végezni” – mondta a mérkőzés után.

Handanovic április óta így sorban hat tizenegyest védett, a Sampdoria (Maxi Lopez), a Parma (Antonio Cassano), a Torino (Marcelo Larrondo), a Cagliari (Andrea Cossu), a Verona (Luca Toni) és az ukránok ellen.

A tavalyi bajnokságban összesen hatot rúgtak neki, abból csak 3-at fogott meg, de az utóbbi időben valahogy nagyon érzi, merre kell mozdulnia a rúgásokra. A 2010-11-es szezon kezdete óta így 34-ből 15 tizenegyest fogott már meg, ezzel százalékosan és számra is övé a legjobb mutató az öt legjobb európai liga kapusai között.

Rovatok