Index Vakbarát Hírportál

Trollkodásból szakították félbe a Tottenham EL-meccsét

2014. november 28., péntek 11:06 | aznap frissítve

A csütörtök esti Tottenham–Partizan Európa Liga-mérkőzést háromszor kellett megállítani a pályára rohanó szurkolók miatt, a harmadik ilyennél a bíró megunta, és félbeszakította a meccset.

A kilencperces kényszerszünet után be tudták fejezni a találkozót, amit az angol klub 1-0-ra nyert meg a szerbek ellen, tovább is jutottak a csoportból. Az viszont érdekes, hogy kik miatt kellett leállítani többször a játékot. 

A 22., a 26. és a 41. percben pályára rohanók egy fülhallgatókat gyártó céget reklámoztak pólóikon, ez a cég ráadásul a Spurs egyik szponzora. Ők csütörtökön twitter oldalukon egy olyan oldalt népszerűsítettek, amely trollkodásairól híres, és aznapra is valami nagy dobást ígért. A TrollStation nevű csoport több nagyobb sporteseményen okozott már zavart.

A mostani megszakításokkal sem balhézni akartak, inkább megállítani a meccset, szelfiztek a pályán a focistákkal, aztán amikor jöttek a biztonságiak elkezdődött a kergetőzés. A spanyol Soldadónál szakadt el a cérna a második berohanás után, letépte a pályára rohanó mezét, emiatt még bajban lehet a nemzetközi szövetségnél. Ahogy a Tottenham is, az UEFA várhatóan büntetni fogja az angol klubot. 

A vendég szerb szurkolókat is próbálták cukkolni mérkőzés közben, az egyik hazai szektorban egy albán zászlót raktak ki. Néhány hete a szerb-albán Eb-selejtezőt kellett félbeszakítani, mert egy drónnal Nagy-Albániát ábrázoló zászlót reptettek a pálya fölé, aztán elszabadult a pokol, az albán válogatott játékosait megrugdosták, megdobálták. 

A Tottenham a csütörtöki meccsen történtek miatt elnézést kért a szurkolóitól, lenyomozták, hogy mindhárom pályára rohanó játékosok jegyeit ugyanakkor foglalták le, úgyhogy az esemény megtervezett lehetett. 

Rovatok