Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlt, a MU megköszönheti a gólvonal-technológiának

2014. november 29., szombat 17:54

A Manchester United a Hull Cityt fogadt szombat délután, és Louis van Gaalnak már 13 perc után változtatnia kellett, mert Angel Di María megsérült, nem tudta folytatni a mérkőzést, Ander Herrera jött a helyére. Eddig is sok gondja volt a MU-nak a sérültekkel, most itt volt az újabb baj. 

Aztán az se volt semmi, ahogy két perccel később a vezetést megszerezték. A Hull City kapuja előtt nagy volt a káosz, többen is próbálkoztak lövéssel, végül Chris Smalling emelt kapura, a labdába a gólvonalnál nyúlt bele a vendégek kapusa, Allan McGregor.

Chris Smalling Goal(1-0)

Úgy tűnt, hogy nem volt bent a labda, Anthony Taylor játékvezető viszont a gólvonal-technológia segítségével megadta a találatot, nagyjából öt centin múlt, ha nincs a technológia, valószínűleg ő sem ítéli meg. 

A 42. percben Wayne Rooney növelte a United előnyét, húsz méterről elegánsan tekert a Hull City kapujába, pedig percekkel korábban még erősen sántított, ápolni is kellett. A 66. percben a sokat kritizált Van Persie is nagy gólt rúgott, a tizenhatosnál átvette a labdát, elküldte a védőjét, aztán a rövid felsőbe bombázott, már hárommal ment Van Gaal csapata. 

Munchester United vs Hull City 3-0

A 3-0 maradt a végéig, a United zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg. 

Premier League, 13. forduló:

Manchester United-Hull City 3-0 (2-0)

Burnley-Aston Villa 1-1 (0-1)

FC Liverpool-Stoke City 1-0 (0-0)

Queens Park Rangers-Leicester City 3-2 (2-1)

Swansea City-Crystal Palace 1-1 (1-1)

West Ham United-Newcastle United 1-0 (0-0)

West Bromwich Albion-Arsenal 0-1 (0-0)

Rovatok