Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az Atlético-meccs előtti tömegverekedésben megsérült szurkoló

2014. november 30., vasárnap 14:03

Összecsaptak a szurkolók a vasárnap déli Atlético Madrid–Deportivo bajnoki előtt, a spanyol lapok szerint egy drukker olyan súlyosan megsérült, hogy a klinikai halál állapotába került. Nem sokkal vasárnap délután fél három után közölték a 43 éves, Deportivo-szurkoló férfi halálhírét, aki kihűlt és szívinfarktust kapott.

A Deportivo-szurkolót korábban már újra kellett éleszteni, a madridi hatóságok szerint súlyos fejsérülései is voltak, kritikus állapotban került kórházba. 

A spanyol Marca angol nyelvű kiadása szerint tizenegy embert kellett még kórházba vinni, hármat szúrt sebekkel, hármat fejsérülésekkel, egyiküknek az arca sérült meg, a többieknek könnyebb sérülésük volt, egy rendőrnek pedig eltört az ujja. A balhé még délelőtt kilenc körül kezdődött Madridban, és több utcán keresztül ment. 

Az AS-nak felvétele is van az összecsapásról, látható, hogy többen botokkal felszerelkezve szálltak be a verekedésbe, dobálták egymást, majd az egyik csoport menekülni kezdett. A lap úgy tudja, hogy a kritikus állapotban kórházba került férfit a a Vicente Calderón Stadion melletti, jeges Manzanares folyóba dobták, onnan kellett kimenteniük a tűzoltóknak - ez a videó végén látható. 

Meghalt egy szurkoló a tömegverekedésben

A bajnokit lejátszották, a címvédő Atlético nyert 2-0-ra. 

Rovatok