Index Vakbarát Hírportál

A Real elhajtotta, a Barca lecsapott rá

2014. december 2., kedd 13:19

Munir El Haddadi az FC Barcelona és a spanyol labdarúgás egyik nagy reménysége. Antonio Gabaldon egy elhanyagolt külvárosi részen szúrta ki a farmersortban focizó tehetséget, aki a Real Madrid játékosa is lehetett volna, most mégis a Barcelona mezét viseli.

A megfigyelővel a Sport TV riportere készített interjút az első találkozás helyszínén, Galapagarban.

A Real Madrid Emilio Butraguenót Antonio Gabaldon ajánlására szerződtette 38 évvel ezelőtt. A marokkói felmenőkkel rendelkező csatár Madridtól nem messze, Galapagarban élt rendkívül szerény körülmények között, és a puszta szerencsének, illetve egy tömött parkolónak köszönheti, hogy megakadt rajta Gabaldon szeme 5-6 évvel ezelőtt. A megfigyelő tudta, nagy tehetségre lelt, és idővel mindenképpen ki akarta szakítani a közegből, amiben élt. Többek között a Real Madrid is megnézte.

„Leültünk, tárgyaltunk, de nem tudunk megegyezni. Jó véleménnyel voltak róla, minden információt beszereztek, de nem látták benne azt, ami valójában benne volt. És nagyon sok volt ebben a gyerekben, látniuk kellett volna, de nem látták. A Real Madrid semmilyen komoly ajánlattal nem tudott előhozakodni, és szó nem volt pénzről. Csupán a szállását és az étkeztetését kellett volna megoldani, ki kellett volna ragadni abból a környezetből – emlékszik vissza Gabaldon, miért nem lett a Real játékosa a csatár. A katalánok viszont azonnal lecsaptak rá.

„A Barcelona madridi megfigyelője is látta, megszerezte a telefonszámomat, felhívott, és beszélgettünk. Jelezte a Barcelona szakembereinek, hogy itt van ez a gyerek, így többen is eljöttek, hogy megnézzék. Több meccsen meglesték, és elvitték a La Masiába.”

Bár még hivatalosan a másodosztályú csapat keretéhez tartozik, még nem volt 19 éves, amikor az Elche ellen góllal mutatkozott be a nagycsapatban, 2 La Liga meccsel a háta mögött pedig máris a spanyol felnőtt válogatottban találta magát a Macedónia ellen játszott Eb-selejtezőn.

Az Antonio Gabaldonnal készült teljes interjút kedd este 20.15-kor láthatják a Sport1-en a Fiesztában.

Rovatok