Index Vakbarát Hírportál

Ettől még Messinek is leesett az álla

2014. december 9., kedd 08:59

Hivatalosan kedden megnyitja kapuit a Manchester City új akadémiája, amely a világ legjobb intézménye a maga nemében.

A fejlesztés 200 millió font (78 milliárd forint) körüli összegből jött ki. Az akadémiát egy híd köti össze a klub stadionjával.

A létesítményben 16 futballpálya, közte egy 7000 nézőt befogadó stadion szerepel. Emellett három edzőterem, hat hidroterápiás medence, egészségügyi helyiségek kaptak helyet. Az akadémia lakóit egy hotelre hasonlító, háromszintes épületben, 80 szobában szállásolják el, ahol éttermek is helyet kaptak.

Az öltözők mellett egy 56 fős moziterem is van a létesítményben, ahol legkorszerűbb technikák mellett a mérkőzések elemzését is lehet végezni.

CFA: Read the official press release for today's opening: http://t.co/7cCeB6oOBZ #WelcometoCFA pic.twitter.com/Ps94tpvzpn

— Manchester City FC (@MCFC) December 8, 2014

Az első keret játékosai már körbejárhatták a komplexumot, és mindenki úgy nyilatkozott, hogy ehhez foghatót még sosem láttak. Ahogy Pablo Zabaleta fogalmazott, még Lionel Messinek is nagyon tetszett, aki az elmúlt hónapban, a portugálok elleni barátságos meccs okán járt a városban.

A város, amely a finanszírozásban is komoly szerepet vállalt, 70 különböző esettanulmányt vizsgált meg az építkezés előtt, végül 19 különböző modell közül választotta ki a megvalósult komplexumot. Mondani sem kell, a pályákat vízgyűjtőkkel csövezték alá, így semmiféle körülmény nem zavarhatja a létesítményben hetente megforduló, közel 450 fiatal futballisták fejlődését.

Rovatok