Index Vakbarát Hírportál

A vb-győztes Bebeto fiát hoznák a Ferencvároshoz?

2014. december 10., szerda 16:46

Három fiatal futballistát nézett ki Brazíliában Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója. A Ferencváros tervei között ugyanis az szerepel, hogy Dél-Amerikából olyan, viszonylag olcsó és viszonylag fiatal játékosokat hoznak Budapestre, akiket majd jelentős haszonnal lehet továbbadni. 

Az egyelőre még nem részletezett tervek szerint Magyarország lehet Ausztria mellett majd a másik olyan ország, amelynek viszonylag biztosan működő bajnoksága lesz, és csapatai rendszeres EL és BL-szereplők lesznek. Legalábbis az elképzelések szintjén létezik egy ilyen terv, ami majd annyira vonzó lesz a dél-amerikaiaknak, hogy a nagy nyugati bajnokságokhoz használt dobbantóként ideálisabbat nem is találhatnak a magyar bajnokságnál. Igen, a magyarnál, mert időközben a környékbeli országok bajnokságai majd jól összeomlanak, de legalábbis teljesen kilátástalanokká válnak, kivéve az említett két országét, ráadásul a Ferencváros annyit fizet, mint egy holland középcsapat, állítja Orosz.

Hogy aztán az NB I.-et elárasztó dél-amerikaiak mennyivel járulnak hozzá az akadémistáink fejlődéséhez, az egyelőre rejtély, de ennyi felvezető után inkább lássuk, Orosz Pál és a Ferencváros kiket hozna első körben Magyarországra.

Orosz még a múlt hónapban járt Brazíliában, ahol a riói Fluminense-vel megállapodást is kötöttek. Erről a az Utánpótlássportnak beszélt, akiknek azt viszont nem árulta el, ki az a három, akiket Magyarországra hívnak, de a Csakfoci némi szűkítés után öt nevet talált, akikre illik Orosz jellemzése.

Rovatok