Index Vakbarát Hírportál

Senki sem hitte el, mekkora gólt lőtt

2014. december 10., szerda 12:08

Bár nem esett olyan sok gól a BL csoportkörének utolsó előtti játéknapján, hiszen a nyolc mérkőzésen csak 21 volt, akadt közöttük pár elég szép is.

Mint például az arsenalos Aaron Ramsey-é, aki a tavalyi remek szezonja után idén gyengén kezdte a szezont, ám az Isztambulban kapott 45 perc alatt talán újra magára talált. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy adjon egy gólpasszt Lukas Podolskinak, majd maga is lőjön két gólt, a második ráadásul akkora volt, hogy még saját csapattársai szája is tátva maradt.

Aaron Ramsey vs. Galatasaray

Ez még a gólt szerző Ramseynek is feltűnt, aki miután visszanézte a gólját, azt írta twitteren, hogy valóban élete legszebbje, majd kiemelte Yaya Sanogo arckifejezését, amivel a gólra reagált.

Finished the group on a high, now can't wait for the draw. Seen my 2nd goal back and definitely my best - great facials @Yayasanogoal22 !!

— Aaron Ramsey (@aaronramsey) December 9, 2014

Kié volt a legszebb?

  • 1015
    Ramsey
  • 285
    Podolski
  • 63
    Domínguez

„Kijött a tizenhatoson belülről a labda, én meg úgy gondoltam, miért ne lőném rá, és szerencsémre bement” – mondta a mérkőzés után a 23 éves walesi.

A gól után nem csak Sanogo képedt el, a másik térfél közepén álló kapus, Wojciech Szczesny is csak a fejét fogta.

Az Arsenal Lukas Podolski góljával szerzett vezetést a Galatasaray ellen, ha Ramsey később nem talál be, alighanem arról is sokat beszélnénk, ám így némiképp háttérbe szorult a német külsőzése, amiben talán az utóbbi időben történt mellőzése miatt minden frusztrációja benne volt.

Podolski vs. Galatasaray

Az Olympiakosz négy gólja között is volt egy, ami fölülmúlta a többit: Alejando Domínguezé. A görögöknek háromszor kellett megszerezni a vezetést a remekül küzdő Malmö ellen, az argentin csatár ebből a másodikat vállalta. A 63. percben, 1-1-nél vette át a labdát, amit Markus Halsti  fejelt ki, majd komolyabb igazítás nélkül, két védő között lőtte ki a hosszú sarkot.

Dominguez vs. Malmö

Ezután még fel tudtak állni a svédek, a hajrában viszont behúzta a meccset az Olympiakosz, de így is csak az EL-ben folytathatják.

Rovatok