Index Vakbarát Hírportál

Egy legyintés miatt esett ki a Liverpool a BL-ből?

2014. december 10., szerda 09:49

A Liverpool a 2009-10-es idény után először szerepelhetett újra a Bajnokok Ligájában, de a visszatérés csak a csoportkörre szólt, nem sikerült bejutniuk a 16 közé. Pedig az utolsó fordulóig megvolt minden esélyük, csak verniük kellett volna otthon a Baselt, de csak döntetlenre futotta.

Brendan Rodgers, a hazaiak vezetőedzője szerint a mérkőzés kulcsmomentuma az volt, amikor kiállították a második félidőben Lazar Markovicsot, szerinte igazságtalanul.

Markovics kiállítása

„Azt gondolom, borzasztó döntés volt. A bíró egész este rettenetes volt. Markovics lendületet hozott, amikor beállt, sokat változott vele a játékunk. Persze a levegőben volt a keze, de ha emiatt kiállították, akkor meccsenként ki lehetne osztani 2-3 piros lapot is” – fakadt ki a mérkőzés után Rodgers, aki szerint a bíró nem is látta az esetet, csak azt, ahogy Safari az arcát fogva a földön fekszik.

Ennek ellenére leginkább csak magukat okolta a kiesésért, ahogy a csapatkapitány, egyben az egyenlítő gólt szerző Steven Gerrard is.

„Bázelben nem voltunk jók. A legutóbbi meccsünkön a hosszabbításban kaptunk gólt. Hat meccs van, hogy megszerezzük a továbbjutást, de sajnos nem voltunk elég jók. Persze nem sokat segített, hogy emberhátrányba kerültünk. Tudtuk, hogy ha megvan az egy gól az utolsó 20 percre, akkor pokollá tehettük volna a Basel életét, de elfogyott az energiánk az utolsó negyedórára a kiállítás miatt. Én nem láttam az esetet, de azt mondták, elég szigorú döntés volt”.

A csoportból a Real Madrid jutott tovább elsőként, a második a Basel lett, a Liverpool az Európa Ligában folytathatja, amit meg is akarnak nyerni, hiszen úgy ismét biztos indulók lennének jövőre a BL-ben.

Rovatok